ΑΤΖΕΝΤΑ

Εορτολόγιο Δευτέρα 14 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Δευτέρα 14 Ιουνίου: Σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει και τιμά μεταξύ άλλων τη μνήμη του προφήτη Ελισσαίου!
Εορτολόγιο Δευτέρα 14 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Δευτέρα 14 Ιουνίου: Σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει και τιμά μεταξύ άλλων τη μνήμη του προφήτη Ελισσαίου!

Εορτολόγιο Δευτέρα 14 Ιουνίου: Ο προφήτης Ελισσαίος ήταν γιος του μεγαλοκτηματία Σαφάτ, από το χωριό Αελμούθ ή Αβελμεολά. Τον Ελισσαίο συναντάμε μέσα στην Παλαιά Διαθήκη σαν υπηρέτη του Προφήτη Ηλία (βλέπε 20 Ιουλίου).

Όταν εκείνος με θαυμαστό τρόπο έφυγε προς τον Κύριο, ο Ελισσαίος συνέχισε το προφητικό έργο του Ηλία, και μάλιστα με πολλά θαύματα. Ενδεικτικά εδώ θα αναφέρουμε ένα. Κάποτε ήλθε στον Ελισσαίο μια χήρα γυναίκα, που πριν λίγο είχε χάσει τον άνδρα της, και του λέει: «Ο άνδρας μου πέθανε και συ γνωρίζεις ότι σεβόταν το Θεό.

Και όμως, ένας άσπλαχνος δανειστής του ήλθε τώρα και, επειδή δεν έχουμε να τον πληρώσουμε, ζητάει να πάρει τους γιους μου δούλους του». Ο Ελισσαίος συγκινημένος της είπε: «Τι μπορώ να σου κάνω; Πες μου, τι έχεις στο σπίτι σου»; Η χήρα του απάντησε: «Τίποτα. Μόνο ένα αγγείο λάδι». Τότε ο Ελισσαίος της λέει να πάει να δανειστεί από τους γείτονες όσα μπορεί περισσότερα άδεια αγγεία.

Έπειτα, να κλείσει την πόρτα του σπιτιού της, και μαζί με τους γιους της να γεμίσουν τα αγγεία αυτά από το δικό τους αγγείο με λάδι. Έτσι και έγινε. Αφού δανείστηκε πολλά άδεια αγγεία, τα γέμισε με λάδι από το δικό της, που στο τέλος βρέθηκε και αυτό γεμάτο!

Έτσι, πούλησε την άφθονη εκείνη ποσότητα λαδιού, πλήρωσε το χρέος και έμειναν αρκετά χρήματα γι’ αυτήν και τα παιδιά της. Ο Ελισσαίος πέθανε επί βασιλέως Ιωάς και τον έθαψε με πολύ θρήνο ο λαός του Ισραήλ στη Σεβαστούπολη της Σαμάρειας.

Πηγή: Saint.gr

Εορτολόγιο Δευτέρα 14 Ιουνίου

Προφήτης Ελισσαίος

Άγιος Μεθόδιος ο ομολογητής Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης

Άγιος Κύριλλος Ιερομάρτυρας επίσκοπος Γορτύνης Κρήτης

Όσιος Νήφων ο Αθωνίτης

Οσία Ιουλίττα

Σήμερα 14/6 γιορτάζουν οι: Ελισσαίος, Ελισσώ, Ελισώ, Νήφων *

Σήμερα 14/6 ο ήλιος ανέτειλε στις 6:02π.μ. και θα δύσει στις 8:49μ.μ.

Διαβάστε επίσης:

Η ατζέντα της ημέρας (14/6)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εορτολόγιο Δευτέρα 14 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.