ΑΤΖΕΝΤΑ

Εορτολόγιο Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σήμερα, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου η εκκλησία τιμά μεταξύ άλλων τη μνήμη του Αγίου Αμβρόσιου επίσκοπου Μεδιολάνων.
Εορτολόγιο Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Εορτολόγιο Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου: Ο Άγιος Αμβρόσιος ήταν διακεκριμένος Ρωμαίος πολίτης και γεννήθηκε το 340 μ.Χ. Σπούδασε ρητορική, φιλοσοφία και νομικά. Στα Μεδιόλανα ασχολήθηκε με το επάγγελμα του δικαστή.

Φύλασσε με λόγια και έργα την αλήθεια και απέδιδε αντικειμενικά τη δικαιοσύνη , αν και δεν είχε βαπτισθεί ακόμα χριστιανός. Όσον αφορά σ’ αυτό όμως, απαντά ο θεόπνευστος λόγος της Αγίας Γραφής: «Ἀλλ᾿ ἐν παντὶ ἔθνει ὁ φοβούμενος αὐτὸν καὶ ἐργαζόμενος δικαιοσύνην δεκτὸς αὐτῷ ἐστι» (Πράξεις, ι’ 35). Δηλαδή, σε κάθε έθνος, όποιος σέβεται το Θεό και πολιτεύεται στη ζωή του με δικαιοσύνη, είναι δεκτός απ’ Αυτόν και είναι δυνατόν να αρέσει σ’ Αυτόν.

Και πράγματι, ο Αμβρόσιος με τη ζωή του άρεσε στο Θεό. Γι’ αυτό και τον αξίωσε να βαπτισθεί χριστιανός, να γίνει έπειτα αναγνώστης, και αφού μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα πέρασε όλους τους εκκλησιαστικούς βαθμούς, μετά από απόφαση του βασιλιά Ουαλεντιανού του Α’, χειροτονήθηκε επίσκοπος Μεδιολάνων.

Σαν επίσκοπος, ο Αμβρόσιος ποίμανε άριστα το ποίμνιό του, αγωνίστηκε κατά των αιρέσεων, αλλά και το βασιλιά Θεοδόσιο δεν επέτρεψε να εισέλθει στο ναό, παρά μόνο όταν μετάνιωσε ειλικρινά για τους φόνους που έκανε στον Ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης. Ο Αμβρόσιος πέθανε ειρηνικά το έτος 397 μ.Χ., σε ηλικία 57 χρονών.

Πηγή: Saint.gr

Εορτολόγιο Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

Όσιος Γεράσιμος ο εξ Ευρίπου

Άγιος Αθηνόδωρος

Άγιος Νεόφυτος

Άγιος Δομέτιος

Άγιοι Ισίδωρος, Ακεψιμάς και Λέων

Όσιος Αμμούν «ὁ τῆς Νιτρίας»

Άγιοι Γάιος και Γαϊανός

Άγιοι Τριακόσιοι Μάρτυρες που μαρτύρησαν στην Αφρική

Άγιοι Ορθόδοξοι Μάρτυρες που κάηκαν μέσα σε Ναό

Άγιοι Δύο Ιερείς

Άγιοι Εξήκοντα Ιερείς

Αγία Ορθόδοξη Γυναίκα που μαρτύρησε στη Ρώμη

Όσιος Ιγνάτιος

Όσιος Παύλος ο Υποτακτικός

Άγιοι Πρίσκος, Μαρτίνος και Νικόλαος

Ανάμνηση των εγκαινίων του Ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου «ἐν τοῖς Κουράτορος»

Όσιος Γρηγόριος ο Σιναΐτης ο Ειρηνικός

Όσιος Ιωάννης ο Νηστευτής «ὁ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»

Αγία Φιλοθέη του Άρτζες Ρουμανίας

 

Σήμερα 7/12 γιορτάζουν: Αμβρόσιος, Αμβρόσης, Αμβροσία

Σήμερα 7/12 ο ήλιος θα ανατείλει στις 07:27 και θα δύσει στις 17:05

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.