×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Εορτολόγιο Πέμπτη 9 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα


    Σπύρος Βασιλείου

Εορτολόγιο Πέμπτη 9 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα


Σήμερα η εκκλησία γιορτάζει μεταξύ άλλων τη μνήμη του Αγίου Παγκρατίου ιερομάρτυρος επισκόπου Ταυρομενίου.

Εορτολόγιο Πέμπτη 9 Ιουλίου: Ο Άγιος ιερομάρτυς Παγκράτιος καταγόταν από την Αντιόχεια. Διδάχτηκε την πίστη στον Χριστό από τον απόστολο Πέτρο και χειροτονήθηκε από τον ίδιο επίσκοπος Ταυρομενίου .

Ο Παγκράτιος, μετά την χειροτονία του, έπρεπε να μεταβεί στην επισκοπική του επαρχία, στο Ταυρομένιο της Σικελίας. Κατά θεία λοιπόν οικονομία συνάντησε δύο ναυτικούς, τον Ρωμύλο και το Λυκαονίδη . Αυτοί ήταν καλοπροαίρετοι άνθρωποι και μόλις άκουσαν από τον Άγιο για τον Χριστό, ασπάσθηκαν την χριστιανική θρησκεία. Οι ναυτικοί δε αυτοί ήταν από την Σικελία και επρόκειτο να επιστρέψουν εκεί με τα πλοία τους. Έτσι ο Παγκράτιος επιβιβάστηκε σε ένα από αυτά και πήγε στη Σικελία.

Όταν ο Άγιος έφτασε εκεί, εξαφάνισε τα αγάλματα και τους ναούς του Φάλκωνα, του Λύσσωνα και των άλλων δαιμόνων. Επίσης κατόρθωσε να προσελκύσει στην πίστη του Χριστού τον ηγεμόνα του τόπου Βονιφάτιο. Και όχι μόνον αυτό· αλλά τον έκαμε επιπλέον να χτίσει και εκκλησία για τις ανάγκες των χριστιανών της περιοχής.

Ο Άγιος Παγκράτιος είχε προικιστεί από το Θεό και με το χάρισμα της θαυματουργίας. Έτσι, θεράπευε κάθε ασθένεια, με αποτέλεσμα να προσέρχονται καθημερινώς στην πίστη του Χριστού πολλά πλήθη ανθρώπων. Οι άνθρωποι αυτοί δε βαφτίζονταν από τον ίδιο τον θαυματουργό Άγιο και με τον τρόπο αυτό, εισέρχονταν επίσημα στους κόλπους της Εκκλησίας.

Ο άγιος ιερομάρτυς Παγκράτιος θανατώθηκε με πέτρες και μαχαίρια από οπαδούς της αιρέσεως του Μοντανισμού, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του ηγεμόνα Βονιφάτιου, ο οποίος τιμούσε ξεχωριστά και προστάτευε τον Άγιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας (9/7)

Εορτολόγιο Πέμπτη 9 Ιουλίου

Άγιος Παγκράτιος Ιερομάρτυρας επίσκοπος Ταυρομενίας

Άγιος Μιχαήλ Πακνανάς ο κηπουρός

Όσιος Φώτιος κτήτορας της Μονής Ακαπνίου στη Θεσσαλονίκη

Άγιοι Ανδρέας και Πρόβος

Ανάμνηση των Εγκαινίων του Ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου εν τη Πηγή

Όσιοι Διονύσιος «ο ρήτωρ» και ο υποτακτικός του Άγιος Μητροφάνης ο πνευματικός

Άγιος Μεθόδιος ο νέος Ιερομάρτυρας

Σήμερα 7 Ιουλίου ήλιος ανέτειλε στις 6:11π.μ. και θα δύσει στις 8:49μ.μ.

Στις 7 Ιουλίου γιορτάζουν οι: Παγκράτιος, Παγκρατία

ΤΟ ΠΙΟ… ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Τελευταία Νέα