Εορτολόγιο Σάββατο 16 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Εορτολόγιο Σάββατο 16 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Λογγίνος ήταν Εκατόνταρχος υπό τις διαταγές του Ποντίου Πιλάτου, επί βασιλείας Τιβερίου Καίσαρος (14 – 37 μ.Χ.). Υπηρετούσε μαζί με τους στρατιώτες του κατά τα σωτήρια Πάθη του Κυρίου, παριστάμενος στην σταύρωση, την ταφή και τη σφράγιση του μνήματος. Όταν όμως αντελήφθη το σεισμό, είδε τις πέτρες να σχίζονται...

Εορτολόγιο Σάββατο 16 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Λογγίνος ήταν Εκατόνταρχος υπό τις διαταγές του Ποντίου Πιλάτου, επί βασιλείας Τιβερίου Καίσαρος (14 – 37 μ.Χ.).

Υπηρετούσε μαζί με τους στρατιώτες του κατά τα σωτήρια Πάθη του Κυρίου, παριστάμενος στην σταύρωση, την ταφή και τη σφράγιση του μνήματος.

Όταν όμως αντελήφθη το σεισμό, είδε τις πέτρες να σχίζονται και να ανοίγονται τα μνήματα, πίστευσε ότι ο σταυρωθείς ήταν ο πραγματικός Υιός του Θεού. Παραιτήθηκε από το αξίωμά του και μαζί με άλλους δύο στρατιώτες του αναχώρησε για την πατρίδα του, προκειμένου να κηρύξει την Ανάσταση του Κυρίου.

Την λιποταξία του κατήγγειλε ο Πιλάτος στον Τιβέριο, ο οποίος έστειλε απόσπασμα στρατιωτών για να τον θανατώσουν.

Όταν το βρήκαν και του κοινοποίησαν την απόφαση του αυτοκράτορα, τους φιλοξένησε στην οικία του, προετοίμασε τον τάφο γι αυτόν και τους δυο πιστούς του στρατιώτες και αποκεφαλίσθηκε την επομένη.

Πηγή: Saint.gr

Εορτολόγιο Σάββατο 16 Οκτωβρίου

  • Όσιος Μαλός
  • Άγιοι Δύο Στρατιώτες
  • Άγιοι Λεόντιος, Δομέτιος, Τερέντιος και Δομνίνος
  • Άγιος Ιωάννης ο Τουρκολέκας
  • Όσιος Λογγίνος ο φύλακας της θύρας
  • Άγιος Γάλλος

Σήμερα 13/10 γιορτάζουν οι: Δεν υπάρχει κάποια γνωστή γιορτή.

Σήμερα 13/10 ο ήλιος ανέτειλε στις 7:34π.μ. και θα δύσει στις 6:46μ.μ.