ΑΤΖΕΝΤΑ

Εορτολόγιο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα η εκκλησία τιμά μεταξύ άλλων τη μνήμη της Αγίας Θέκλας της Ισαποστόλου.
Εορτολόγιο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου: Η ισαπόστολος Θέκλα καταγόταν από το Ικόνιο και ήταν θυγατέρα εθνικής οικογένειας, την δε μητέρα της την έλεγαν Θεόκλεια. Μετεστράφη στην χριστιανική πίστη χάρη στα κηρύγματα του ίδιου του Αποστόλου Παύλου που τα έκανε στην γειτονική οικία του Ονησιφόρου.

Είχε ήδη μνηστευθεί κάποιον εθνικό ονόματι Θάμυρη. Όταν αυτός και η μητέρα της Θεοκλεία αντιλήφθηκαν ότι είχε μεταστραφεί στην χριστιανική πίστη, προσπάθησαν να την κάνουν να πάρει πίσω την απόφασή της. Όταν είδαν ότι αυτό ήταν ανώφελο, κατέδωσαν τον Απόστολο Παύλο στον ηγεμόνα Καστίλιο, ο οποίος τελικά αφού τον φυλάκισε, τον απέλασε. Τότε η Θέκλα εγκατέλειψε τον μνηστήρα της και ακολούθησε τον Απόστολο στην Αντιόχεια της Πισιδίας.

Πολλές φορές υπέστη μαρτύρια αλλά η πίστη της την έσωσε. Από την Αντιόχεια μετέβη στα Μύρα της Λυκίας για να συναντήσει τον Απόστολο Παύλο και από εκεί στη Σελεύκεια, όπου κατέφυγε στο όρος Καλαμών, όπου και εκοιμήθη εν ειρήνη σε ηλικία ενενήντα ετών.

Πηγή: Saint.gr

Εορτολόγιο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

Σύναξη της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας

Όσιος Κόπρις

Άγιος Σιλουανός ο Αγιορείτης

Αγία Πέρση

Άγιος Στέφανος, βασιλιάς των Σέρβων

Σύναξη της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας στο Καμάρι της Σαντορίνης

Σύναξη της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας στην Νάξο

Σύναξη της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας στην Κέρκυρα

Σύναξη της Παναγίας Μυρσινιδίου στην Χίο

Σύναξη της Παναγίας της Δραπανιώτισσας

Σύναξη της Παναγίας της Φιλερήμου στην Ρόδο

Σήμερα 24/9 γιορτάζουν οι: Θέκλα, Κόπρος, Κόπρις, Μυρσίνη, Μυρτώ, Μυρτιά, Μυρτιδιώτισσα, Μύρτα, Μυρσώ, Μέρσα, Αμερισούδα, Αμερσούδα, Αμέρσσα, Αμέρσα, Πέρσης, Περσεφόνη, Πέρσα, Πέρση

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εορτολόγιο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.