ΑΤΖΕΝΤΑ

Εορτολόγιο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου η εκκλησία γιορτάζει μεταξύ άλλων τη μνήμη του Όσιου Βασίλειου του Ομολογητή.
Εορτολόγιο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου: Ο Όσιος Βασίλειος ο Ομολογητής, έζησε και έδρασε επί αυτοκρατορίας Λέοντα Γ’ του Ισαύρου (717 – 741 μ.Χ.) του εικονομάχου.

Από μικρή ηλικία ο Βασίλειος εγκατέλειψε τη κοσμική ζωή για να αφιερωθεί στη διδασκαλία του Ευαγγελίου και την άσκηση. Αρχικά ζούσε σε κάποιο ερημητήριο τρέφοντας το πνεύμα του και την ψυχή του με τα δώρα της πίστεως και της αγάπης. Έγινε μαθητής και υποτακτικός του Οσίου Προκοπίου του Δεκαπολίτου (τιμάται 27 Φεβρουαρίου). Όταν όμως οι περιστάσεις τον κάλεσαν, ανταποκρίθηκε με θαυμαστή προθυμία και υπερασπίσθηκε την Ορθοδοξία με θάρρος και παρρησία. Διώχθηκε σκληρά, για την άκαμπτη αντίστασή του και τη θαρραλέα συνηγορία υπέρ της ορθοδοξίας. Φυλακίστηκε και υπέστη πολλά βασανιστήρια.

Όταν πέθανε ο τύραννος Λέων, ο Όσιος Βασίλειος αφέθηκε ελεύθερος και επανήλθε στο ασκητήριό του για να συνεχίσει τους μοναχικούς τους αγώνες.

Μέγας αγωνιστής της Εκκλησίας, στρατευόταν συνεχώς για την ενίσχυση της ορθόδοξης πίστης, για τη διαφώτιση των αιρετικών, για τη στερέωση των πιστών και τη μετάνοια των αμαρτωλών. Έτσι οσιακά αγωνιζόμενος εκοιμήθη εν ειρήνη.

Πηγή: Saint.gr

Εορτολόγιο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Αγία Κυράννα η Νεομάρτυς

Άγιος Προτέριος ο Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας

Όσιος Βάρσος Επίσκοπος Δαμασκού

Άγιος Αβρίκιος ο Μάρτυρας

Άγιος Νέστωρ ο Μάρτυρας

Οσίες Μαράνα και Κύρα

Άγιοι Έξι Μάρτυρες εξ Αιγύπτου

Άγιος Ιωνάς ο Λέριος

Άγιοι Νυμφάς και Εύβουλος οι Απόστολοι

Άγιοι Μακάριος, Ρουφίνος, Ιούστος και Θεόφιλος οι Μάρτυρες

Άγιοι Καιράλιος, Πουπούλιος, Γάιος και Σεραπίων οι Μάρτυρες

Άγιοι Τεσσαράκοντα Χιλιάδες Μάρτυρες

Άγιος Νικόλαος του Πσκωφ

Όσιος Μελέτιος Επίσκοπος Χαρκώβ

Μνήμη Μεγάλου Σεισμού

 

Σήμερα 28/2 γιορτάζουν οι: Κύρα, Κυρά, Κυράτσα, Κυράτσω, Κυράτση, Κυρατσούδα, Μαριάννα

Σήμερα 28/2 ο ήλιος θα ανατείλει στις 6:58π.μ. και θα δύσει στις 6:16μ.μ

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εορτολόγιο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.