ΑΤΖΕΝΤΑ

Εορτολόγιο Τετάρτη 9 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα η Εκκλησία γιορτάζει και τιμά μεταξύ άλλων τον Άγιο Κύριλλο Πατριάρχη Αλεξανδρείας.
Εορτολόγιο Τετάρτη 9 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Τετάρτη 9 Ιουνίου: Σήμερα η Εκκλησία γιορτάζει και τιμά μεταξύ άλλων τον Άγιο Κύριλλο Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Εορτολόγιο Τετάρτη 9 Ιουνίου: Ο Άγιος Κύριλλος έζησε επί βασιλείας Θεοδοσίου του Μικρού και γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 370 μ.Χ. από εύπορους γονείς της ελληνικής κοινωνίας της πόλεως. Ανεψιός του αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας Θεοφίλου ο Κύριλλος, έλαβε μεγάλη θεολογική μόρφωση, ώστε έγινε κατόπιν διάδοχος του θείου του, στον αρχιεπισκοπικό θρόνο Αλεξανδρείας.

Όταν έγινε η Γ’ Οικουμενική Σύνοδος το 431 μ.Χ. στην Έφεσο, ο Κύριλλος υπήρξε πρόεδρος αυτής και συνετέλεσε να γκρεμιστούν οι κακοδοξίες του δυσεβούς Νεστορίου, για το πρόσωπο της υπεραγιάς Δεσποίνης ημών Θεοτόκου

Με πολλά πνευματικά κατορθώματα στο ενεργητικό του, ο Κύριλλος παρέδωσε ειρηνικά το πνεύμα του στον Κύριο την 27η Ιουνίου του 444 μ.Χ., αφού πατριάρχευσε για 32 περίπου χρόνια. Δικαίως ο Άγιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης τον προσονόμασε «σφραγίδα των Πατέρων».

Να σημειώσουμε τέλος, ότι η μνήμη του Αγίου Κυρίλλου επαναλαμβάνεται και στις 18 Ιανουαρίου.

Πηγή: Saint.gr

Εορτολόγιο Τετάρτη 9 Ιουνίου

Αγίες Θέκλα, Μαριάμνη, Μάρθα, Μαρία και Ενναθά οι πέντε κανονικές Παρθένες

Άγιος Ανανίας

Άγιος Αλέξανδρος επίσκοπος Προύσας

Όσιος Κύρος

Αγίες Τρεις Παρθενομάρτυρες από τη Χίο

Άγιοι Ορέστης, Διομήδης και Ροδίων

Όσιος Κύριλλος ο Θαυματουργός ο εν τη Λευκή λίμνη

Άγιος Columba φωτιστής της Σκωτίας

Σήμερα 9/6 γιορτάζουν οι: Ροδάνθη, Ροζάνθη

Σήμερα 9/6 ο ήλιος ανέτειλε στις 6:02π.μ. και θα δύσει στις 8:46μ.μ.

Διαβάστε επίσης:

Η ατζέντα της ημέρας (9/6)

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.