ΑΤΖΕΝΤΑ

Euro 2004: Όταν η Εθνική Ελλάδα σόκαρε την Ισπανία (pics-vids)

Το ημερολόγιο δείχνει 16 Ιουνίου του 2004, όταν η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να σημειώσει ακόμα έναν άθλο στο Euro των… ονείρων κάθε Έλληνα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προερχόταν από τη σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα επί της Πορτογαλίας και ήθελε το θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν ιδανικά...

Euro 2004: Όταν η Εθνική Ελλάδα σόκαρε την Ισπανία (pics-vids)
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το ημερολόγιο δείχνει 16 Ιουνίου του 2004, όταν η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να σημειώσει ακόμα έναν άθλο στο Euro των… ονείρων κάθε Έλληνα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προερχόταν από τη σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα επί της Πορτογαλίας και ήθελε το θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν ιδανικά αφού μόλις στο 28ο λεπτό ο Φερνάντο Μοριέντες, μετά από σύγχυση στην ελληνική άμυνα κατάφερε, να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και να βάλει μπροστά τους «Φούριας Ρόχας».

Ωστόσο η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ, με πείσμα και αυταπάρνηση προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Γερμανός τεχνικός πέρασε τον Βασίλη Τσιάρτα αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και εκείνος με μία «μαγική» μπαλιά βρήκε μόνο του τον Άγγελο Χαριστέα, ο οποίος πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ίκερ Κασίγιας και τον… εκτέλεσε.

Έτσι η Εθνική Ελλάδας πήρε τον «χρυσό» βαθμό, που με την ήττα κόντρα στη Ρωσία στην επόμενη αγωνιστική, ήταν αρκετός για να τη φέρει στα προημιτελικά του Euro 2004.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας (16/6)

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Estádio do Bessa

Διαιτητής: Λούμπος Μίτσελ (Σλοβακία)

Ισπανία (Ινιάκι Σάεθ): Κασίγιας, Πουγιόλ, Ελγκέρα, Μαρτσένα, Ραούλ Μπράβο, Αλμπέρδα, Μπαράχα, Ετσεμπερία (Χοακίν 46′), Βιθέντε, Ραούλ (Τόρες 80′), Μοριέντες (Βαλερόν 65′).

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Καψής, Φύσσας (Βενετίδης 86′), Ζαγοράκης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (Τσιάρτας 53′), Γιαννακόπουλος (Νικολαίδης 49′), Βρύζας, Χαριστέρας.

Σκόρερ: Μοριέντες 28′ – Χαριστέας 66′

Exit mobile version