ΑΤΖΕΝΤΑ

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας: Φέρνει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος (vid)

Η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου, προκειμένου να συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η συγκεκριμένη μέρα δημιουργήθηκε προκειμένου να έρθει πιο κοντά ο άνθρωπος με το δάσος, το οποίο καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης. Μέσω αυτής, καλείται να μάθει την ανάγκη της προστασίας...

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας: Φέρνει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος (vid)
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου, προκειμένου να συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης.

Η συγκεκριμένη μέρα δημιουργήθηκε προκειμένου να έρθει πιο κοντά ο άνθρωπος με το δάσος, το οποίο καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης.

Μέσω αυτής, καλείται να μάθει την ανάγκη της προστασίας του και όλα όσα προσφέρει στη ζωή του ανθρώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας (21/3)

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας τα δάση βρίσκονται στο έλεος των φυσικών καταστροφών των καταπατητών και της ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης των πόρων τους.

Το 15% του δασικού πλούτου της χώρας μας καταστρέφεται κάθε χρόνο από διάφορες αιτίες. Από αυτό μόλις το 10% αναδασώνεται.

Οι ελάχιστοι και μεγάλοι σε ηλικία δασοφύλακες, η ελλιπής κρατική χρηματοδότηση, ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός και οι 2.500 αδιόριστοι ειδικοί επιστήμονες συνθέτουν το δασοπονικό πρόβλημα της χώρας μας.

Exit mobile version