ΑΤΖΕΝΤΑ

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας

Κάθε χρόνο στις 12 Ιουνίου γιορτάζεται παντού η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας. Καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας

Κάθε χρόνο στις 12 Ιουνίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας. Καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας: Σκοπός είναι φυσικά οι πολίτες ολόκληρου του πλανήτη να ενημερωθούν και να καταπολεμήσουν την παιδική εργασία. Υπολογίζεται ότι περίπου 1,2 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο, πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης ενός καλά οργανωμένου δικτύου.

Φυσικά η 12η Ιουνίου είναι αφιερωμένη και στα παιδιά της Αφρικής , τα οποία σε τρυφερή ηλικία εργάζονται κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες.

Το 1999 οι περισσότερες χώρες – μέλη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας υπέγραψαν μια συμφωνία που υποχρέωνε όλες τις πλευρές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παιδικής εργασίας. Έως σήμερα, όμως, τα αποτελέσματα αυτής της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ορατά.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, ένα στα έξι παιδιά του πλανήτη εργάζεται σε κάποιο περιβάλλον που βλάπτει την ψυχική και σωματική του υγεία. 73 εκατομμύρια από τα εργαζόμενα παιδιά είναι ηλικίας κάτω των δέκα ετών και κάθε χρόνο τουλάχιστον 22 χιλιάδες από αυτά σκοτώνονται σε εργατικά ατυχήματα.

Παγκόσμια Ημέρα κόντρα στην Παιδικής Εργασίας: Δείτε δράσεις από προηγούμενα έτη

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ