Πέρασαν 32 χρόνια από τα φοβερά επεισόδια στην Τούμπα στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας.

Πέρασαν 32 χρόνια από τα φοβερά επεισόδια στην Τούμπα στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Τ0 ντέρμπι στις 10 Ιανουαρίου του 1990 για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. έμελλε να μείνει ιστορία όχι για το αγωνιστικό του κομμάτι, αλλά για τα τρομερά επεισόδια που έλαβαν χώρα.

Οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν με 1-0 χάρη σε γκολ του Λαγωνίδη στο 13ο λεπτό, όμως αυτό πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς έγιναν απίστευτα σκηνικά στις εξέδρες, με την κατάσταση να φεύγει πέρα από κάθε έλεγχο.

Στο 80ο οι οπαδοί των γηπεδούχων ρίχνουν τα κάγκελα της «4»και μπαίνουν στο γήπεδο καταδιώκοντας τους αστυνομικούς. Στο 88ο ο Γιώργος Κουκουλάκης σφυρίζει τη λήξη του αγώνα. Όσο για το σκορ λίγο έλειψε να το ξεχάσουμε. Ο Λαγωνίδης με σουτ από πάσα του Μαγκντί είχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο απολογισμός ήταν 56 τραυματίες και πολλές συλλήψεις από την αστυνομία, που αδυνατούσε να επιβάλει την τάξη.

ΠΑΟΚ (Ρ. Γιάκομπς): Γκιτσιούδης, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Μήτογλου, Αλεξούλης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Λαγωνίδης, Μαγκντί, Λεοντιάδης.

Ολυμπιακός (Ίμ. Κόμορα): Ταληκρυάδης, Αποστολάκης, Καραταίδης, Παχατουρίδης, Μαυρομμάτης, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Κωφίδης, Αναστόπουλος, Ντέταρι (74ο Νεντίδης), Μουστακίδης (46ο Μητρόπουλος).