ΑΤΖΕΝΤΑ

Πίτερ Σίλτον: Το «λιοντάρι» των γκολπόστ αποχαιρετά την Αγγλία

Ήταν 7 Ιουλίου του 1990, όταν ο Πίτερ Σίλτον ολοκλήρωσε τη διεθνή του καριέρα στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ της διοργανώτριας Ιταλίας και της Αγγλίας. Γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1949 στο Λέστερ. Ουσιαστικά ήταν ο διάδοχος του Γκόρντον Μπανκς τόσο στη Λέστερ, όσο και στην Εθνική Αγγλίας. Πέρασε στην ιστορία ως ο...

Συντάκτης: Ιωσήφ Σηφάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Ήταν 7 Ιουλίου του 1990, όταν ο Πίτερ Σίλτον ολοκλήρωσε τη διεθνή του καριέρα στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ της διοργανώτριας Ιταλίας και της Αγγλίας.

Γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1949 στο Λέστερ. Ουσιαστικά ήταν ο διάδοχος του Γκόρντον Μπανκς τόσο στη Λέστερ, όσο και στην Εθνική Αγγλίας. Πέρασε στην ιστορία ως ο πρώτος τερματοφύλακας που ξεπέρασε τις 120 συμμετοχές με τα «λιοντάρια», ενώ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Λέστερ σε ηλικία 16 ετών σε αναμέτρηση με την Έβερτον.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) τον κατατάσσει ανάμεσα στους 10 κορυφαίους τερματοφύλακες του 20ού αιώνα το 2000, ενώ η 30ετής καριέρα του περιλαμβάνει 11 διαφορετικούς συλλόγους, δύο τελικούς Κυπέλλου Πρωταθλητριών και περισσότερους από 1.300 επίσημους αγώνες.

Αποσύρθηκε λοιπόν το 1997, σε ηλικία 47 ετών, ως ο 5ος γηραιότερος παίκτης όλων των εποχών που αγωνίστηκε στο Νησί κι έχοντας προλάβει να δώσει το παρών και σε αγώνες της Premier League, όπως αυτή διαμορφώθηκε στις αρχές των ‘90s.

Exit mobile version