ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαν σήμερα: 31 χρόνια από την συντριβή του C-130 στο όρος Όθρυς στοιχίζοντας τη ζωή σε 63 ανθρώπους (vids)

Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια συνετρίβη το C-130 στο όρος Όθρυς στοιχίζοντας τη ζωή σε 63 ανθρώπους.
Σαν σήμερα: 31 χρόνια από την συντριβή του C-130 στο όρος Όθρυς στοιχίζοντας τη ζωή σε 63 ανθρώπους (vid)

Το ημερολόγιο έδειχνε 5 Φεβρουαρίου του 1991, σαν σήμερα πριν από ακριβώς 31 χρόνια, όταν γράφτηκε η μαύρη σελίδα για την Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδος με την συντριβή του C-130 στο όρος Όθρυς που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 63 άνθρωποι.

Στο μοιραίο αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από την Ελευσίνα σαν σήμερα στις 5 Φεβρουαρίου, με προορισμό την 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά της Κρήτης, επέβαιναν 63 αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και σμηνίτες, που βρήκαν τραγικό θάνατο.

Οι έρευνες κράτησαν τρεις μέρες, αφού δεν είχε βρεθεί κανένα ίχνος του αεροπλάνου, με μεγάλες δυνάμεις τους στρατού να ψάχνουν.

Συγκεκριμένα, οκτώ αεροσκάφη F-16, δύο C-130, δυο Canadair CL-215, δύο ελικόπτερα Σινούκ, ελικόπτερα του Ναυτικού, βρίσκονται στην περιοχή.

Στις 8 Φεβρουαρίου του 1991, τα συντρίμμια του C-130, ανακαλύπτονται 60 χιλιόμετρα μακριά από εκεί που θα έπρεπε να είναι και αρχίζει σιγά-σιγά να φτάνουν εκεί οι δυνάμεις του στρατού.

Αν και γράφτηκαν πολλά για τη συγκεκριμένη συντριβή, τίποτα από αυτά τελικώς δεν επιβεβαιώθηκε, με το επίσημο πόρισμα να μην δίνεται στη δημοσιότητα.

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ