ΚΟΙΝΩΝΙΑ

28η Οκτωβρίου: Πως θα γίνονται οι μετακινήσεις απο νομό σε νομό

Όλα όσα ισχύουν για την μετακίνηση εκτός νομού την αργία 28ης Οκτωβρίου.

Η 28η Οκτωβρίου πλησιάζει, δίνοντας την ευκαιρία για μια γρήγορη απόδραση. Τι χρειάζεται όμως κανείς για να ταξιδέψει κανείς;
Όλα όσα ισχύουν για την μετακίνηση εκτός νομού την αργία 28ης Οκτωβρίου.
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η 28η Οκτωβρίου πλησιάζει, δίνοντας την ευκαιρία για μια γρήγορη απόδραση από τα αστικά κέντρα. Τι χρειάζεται όμως κανείς για να ταξιδέψει εκτός νομού;

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Μετά από τα συνεχόμενα μεγάλα ή μικρά lockdown, η κατάσταση είναι πολύ πιο άνετη. Με την έννοια ότι δεν χρειάζεται κάποιος συγκεκριμένος λόγο ή κάποιο απαραίτητο έγγραφο για να μετακινηθεί κανείς.

Από ‘κει και πέρα, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 ισχύουν μέτρα για τη μετακίνηση εκτός νομού.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμένους ή τους νοσήσαντες που θα ταξιδέψουν με ΚΤΕΛ, τρένο, πλοίο ή αεροπλάνο χρειάζεται το αντίστοιχο πιστοποιητικό, ενώ για τις μετακινήσεις με ΙΧ δεν απαιτείται πιστοποιητικό.

Υπάρχουν φυσικά κάποιοι όροι:

Σχετικά με εκείνους που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν μπορούν να ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test.

Ειδικότερα οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι και ανήλικοι 12-17 ετών δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και ΚΤΕΛ, αν προηγουμένως δεν έχουν εργαστηριακό rapid test 48 ωρών Αντίθετα, απλό self test απαιτείται για τους ανήλικους 5-12 ετών.

Αν ταξιδέψουν με IX δεν χρειάζεται. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος για το rapid test θα είναι 10 ευρώ και η δαπάνη θα βαρύνει τους ίδιους τους πολίτες.

Exit mobile version