ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΑΣΠ: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση των υγειονομικών»

Στο πλευρό των υγειονομικών, με ανακοίνωσή της, η «Αυτόνομη - Ακομμάτιστη Συνδικαλιστική Παράταξη»
ΑΑΣΠ: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση των υγειονομικών»

ΑΑΣΠ: Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Αυτόνομη – Ακομμάτιστη Συνδικαλιστική Παράταξη στα Δημόσια Νοσοκομεία, στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, στην Πρόνοια και στο ΕΚΑΒ στέκεται δίπλα στον αγώνα που κάνουν όσοι υγειονομικοί έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας από την Κυβέρνηση αρνούμενοι τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Στον πρόλογό τους αναφέρουν: «Ο ολισθηρός κατήφορος της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ δεν έχει τέλος. Με τις πρακτικές τους νομιμοποίησαν την επέμβαση της αστυνομίας κατά των συναδέλφων μας υγειονομικών σε αναστολή έξω από το Υπουργείο Υγείας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση των συναδέλφων μας υγειονομικών σε αναστολή και την επαναφορά τους στο ΕΣΥ»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΑΣΠ για τους Υγειονομικούς

Συνάδελφοι,

     Η χθεσινή ημέρα ήταν ημέρα ντροπής για το υγιές Συνδικαλιστικό Υγειονομικό Κίνημα.

     Με την πρόσφατη ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, σχετικά με την κινητοποίηση της Πέμπτης 20/10 και σε συνέχεια της προηγούμενης ντροπιαστικής, για τους συναδέλφους σε αναστολή ανακοίνωσης, οι δύο αυτές παρατάξεις δηλώνουν ότι κρατούν «απόσταση» από την ασχήμια έξω από το Υπουργείο Υγείας (εννοώντας την παραμονή των συναδέλφων σε αναστολή για περισσότερο από 8 μήνες εκεί) κάνοντας μάλιστα λόγο για «συκοφάντηση» του Υγειονομικού Κινήματος με την παρουσία των εν λόγω συναδέλφων!  O tempora o mores!  “Ω καιροί, ω ήθη”!

    Η συνεχιζόμενη αυτή επίθεση στους συναδέλφους σε αναστολή μετέτρεψε την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ σε εξαπτέρυγο του υπουργείου Υγείας και προπομπό των όσων καταδικαστέων γεγονότων διαδραματίστηκαν  χθες τα ξημερώματα με επέμβαση της αστυνομίας  και διάλυση της πολύμηνης ειρηνικής διαδήλωσης των συναδέλφων σε αναστολή, με αποκορύφωμα την τοποθέτηση συρματοπλέγματος ως άλλο «σιδηρούν παραπέτασμα» στο στεγασμένο χώρο δίπλα στην κεντρική πόρτα του υπουργείου. Ο πλειοψηφών   σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Γιαννάκος και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, λειτουργώντας στην πράξη ως Πέμπτη Φάλαγγα εντός του Υγειονομικού Συνδικαλιστικού Κινήματος,  φέρει ακέραια την ευθύνη της επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων, με την απαξιωτική και προσβλητική στάση τους απέναντι σε συναδέλφους που για 14 ολόκληρους μήνες δεν έχουν μισθό και δουλειά εξαιτίας της καθομολογούμενα ανάλγητης, τιμωρητικής, εκδικητικής και εμμονικής στάσης της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας.

     Μέχρι σήμερα, η ηγεσία των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ της ΠΟΕΔΗΝ δεν έχει δυστυχώς καταδικάσει τη χθεσινή αναίτια και απροκάλυπτα εμπρηστική επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και τη ψυχολογική βία που ασκήθηκε στους συναδέλφους που απομακρύνθηκαν με παράτυπες διαδικασίες από το χώρο του Υπουργείου Υγείας.

     Μετά λύπης επίσης διαπιστώνουμε ότι η ηγεσία των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ της ΠΟΕΔΗΝ δεν είχε ούτε τη στοιχειώδη ευαισθησία να ενημερώσει τους συναδέλφους υγειονομικούς για την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών στις 19 Οκτωβρίου των 38 συναδέλφων μας σε αναστολή που συνελήφθηκαν λίγες εβδομάδες πριν κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας.

     Είναι δε θλιβερή η εικόνα από τα βίντεο, που έκαναν το γύρο του διαδικτύου μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, της παρουσίας αστυνομικών στα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ μετά από κλήση του πλειοψηφούντος συμβούλου της ΠΟΕΔΗΝ Γιαννάκου, προκειμένου να απομακρύνουν συναδέλφους μας Υγειονομικούς σε αναστολή, οι οποίοι παρευρέθησαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας για μια συμβολική διαμαρτυρία εξαιτίας των αντιδεοντολογικών  πρακτικών, μέχρις του σημείου σχεδόν της συνδικαλιστικής εκτροπής,  των  παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ της ΠΟΕΔΗΝ.

     Ο ολισθηρός κατήφορος της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ δυστυχώς συνεχίζεται με εμφανή πλέον τα σημάδια αποστασιοποίησης από τη βάση του Υγειονομικού Κινήματος.

     Καλούμε όλα τα Σωματεία Εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας να διαχωρίσουν τη θέση τους από την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, καταδικάζοντας τις πρακτικές της, που μετατρέπει στη πράξη την Ομοσπονδία σε φερέφωνο του Υπουργείου, συνεχίζοντας παράλληλα τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση των συναδέλφων μας σε αναστολή και την επαναφορά τους στην εργασία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΑΣΠ: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση των υγειονομικών»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.