ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Πριν λίγα χρόνια έλεγε για τη συμφωνία των Πρεσπών «παπ, θα την αλλάξουμε» – Τώρα απαιτεί την εφαρμογή της!

«Εγώ δεν θα πω ποτέ Βόρεια Μακεδονία» έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης - Σήμερα παρακαλάει να μην χαλάσει η συμφωνία των Πρεσπών
Άδωνις Γεωργιάδης: Πριν λίγα χρόνια έλεγε για τη συμφωνία των Πρεσπών «παπ, θα την αλλάξουμε» – Τώρα απαιτεί την εφαρμογή της!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κωλοτούμπας, Άδωνις Γεωργιάδης, δεν θα μπορούσε να μην έχει στη συλλογή του μια σειρά από ανάποδες κυβιστήσεις και για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εδώ κάνει κωλοτούμπες για ζητήματα μικρότερης σημασίας, θα έσπαγε την παράδοσή του για τα σημαντικά; Όχι βέβαια.

Αρχές του 2019 ήταν όταν ο Άδωνις παρέα με τον σύντροφο «μακεδονομάχο» Μάκη Βορίδη, κατέβαιναν με σημαίες στο Σύνταγμα για να καταγγείλουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ψαρεύοντας ψήφους. Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια για τη ΝΔ, η κατάπτυστη συμφωνία από απαράδεκτη έγινε «κακή», από «κακή» έγινε «προβληματική» και από προβληματική έγινε «αναγκαστική λόγω συνέχειας του κράτους».

Μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακαλάει τους Σκοπιανούς να τηρήσουν την επονείδιστη συμφωνία, για να μη φανεί η αδιαφορία της για το όνομα Μακεδονία παραμονές ευρωεκλογών.

Σε αυτή τη μεταμόρφωση των «μακεδονομάχων» σε «γατάκια» των Πρεσπών, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει εξέχουσα θέση. Οι τούμπες του είναι εντυπωσιακές όπως πάντα. «Εγώ δεν θα την πω ποτέ Βόρεια Μακεδονία» έλεγε στα κανάλια πριν από μερικά χρόνια, μιλώντας για «κακή συμφωνία» την οποία «αν είχε κερδίσει το VMRO και έλεγε καταγγέλλουμε τη συμφωνία, εμείς παπ θα την αλλάζαμε».

Και τελικά… παπ, αντί να αλλάξει η συμφωνία, άλλαξε ο Άδωνις γωνία προσγείωσης. Πλέον, δεν βρίσκει κανένα λόγο να καταγγείλει τη συμφωνία η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά περιμένει από την κυβέρνηση των Σκοπίων να το κάνει αν τολμάει. Δειλία και φυγομαχία λέγεται αυτό.

Συγκεκριμένα είπε για το εθνικιστικό VMRO ότι θέλει να δει «ένα κόμμα που εξελέγη με σημαία την κατάργηση μιας διεθνούς συμφωνίας εάν τώρα που έγινε κυβέρνηση θα καταργήσει τη συμφωνία. Να υπενθυμίσω ότι όποιο μέρος μόνο του καταργήσει μια διεθνή συμφωνία βάσει του διεθνούς δικαίου έχει όλες τις ευθύνες για τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν».

Δηλαδή είναι καλή πλέον η Συμφωνία των Πρεσπών για τον Άδωνι, δεν βρίσκει καμία αφορμή να ακυρωθεί, και αν κάποιος την ακυρώσει ας είναι τα Σκόπια, για να μην αναλάβει καμία ευθύνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα στην κυβέρνηση μιλάνε για «συμμόρφωση» της «Βόρειας Μακεδονίας» προς όλους τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών και τα επικοινωνιακά νταηλίκια του Άδωνι… παπ, εξαφανίστηκαν. Το μόνο που ελπίζει τώρα ο Γεωργιάδης είναι ότι το VMRO θα τον μιμηθεί και θα κάνει κωλοτούμπα, αθετώντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις…

Δείτε το βίντεο με τις «γυριστές» του Άδωνι:

Πέτρος Δημόπουλος

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Το ελληνικό κράτος αφανίζει με αδίστακτο τρόπο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας - «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά μας ένα - ένα...»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Κάλεσμα προς τα πατριωτικά κόμματα πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, αλλιώς «σε λίγες δεκαετίες οι ευρωπαίοι θα γίνουν μειοψηφία στις χώρες τους»

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Θέλουμε έναν πολίτη που ελέγχει την τεχνολογία ή μια τεχνολογία που ελέγχει τον πολίτη;

Κοινωνία
Κοινωνία: Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Απίστευτες δηλώσεις - Ο Βασίλης Κικίλιας κάνει τη... χάρη στους αγρότες να διαδηλώσουν αλλά τους λέει να κάνουν στην... άκρη για να μην ενοχλούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Τη δουλειά που όφειλε να κάνει ο δήμος εδώ και χρόνια, την έκανε με μια ακτιβιστική πράξη ο Κωσταντίνος Τσιφτσόπουλος

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Τον κατάπτυστο χάρτη που κυκλοφορεί σε επίσημο φυλλάδιο, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης

Κοινωνία
Κοινωνία: Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ  –  Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

«Οι πολιτικοί υπεύθυνοι παραμένουν ΠΑΝΤΑ εκτός κάδρου, ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!, προστατευμένοι από το άρθρο 86»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

O Άρης Πορτοσάλτε εμφάνισε την ακρίβεια ως... ανάπτυξη και ο Αντώνης Κανάκης δεν θα μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο

Κοινωνία