ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφήστε με να ζήσω: Μια νίκη για το αγέννητο παιδί…

Νίκη για την υπεράσπιση του αγέννητου παιδιού και νέες ελπίδες για τα παιδιά της πατρίδας μας!
Αφήστε με να ζήσω: Μια νίκη για το αγέννητο παιδί…

Αγέννητο παιδί: Η πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Η.Π.Α. για την ανατροπή της ROE v. WADE, αποτελεί δικαίωση της φωνής του αγέννητου παιδιού που εδώ και χρόνια στραγγαλίζεται. Η εν λόγω απόφαση του 1973, έδωσε τη Συνταγματική κάλυψη για την πραγματοποίηση αμβλώσεων μέχρι και το τέλος της εγκυμοσύνης, κι έγινε αιτία να χαθούν πάνω από 60 εκ. παιδιά στις ΗΠΑ, ενώ συγχρόνως συμπαρέσυρε το σύνολο σχεδόν του δυτικού κόσμου στη θανατηφόρα κούρσα της έκτρωσης.

Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη, αναντικατάστατη, μοναδική και αρχίζει κατά τη γονιμοποίηση. Η αξία της δεν εξαρτάται από τις συνθήκες σύλληψης, την υγεία, την οικονομική κατάσταση ή τον προγραμματισμό της. Ο άνθρωπος έχει ανυπολόγιστη αξία χωρίς όρους ή προϋποθέσεις. Το δικαίωμά του στη ζωή αρχίζει από τη αρχική στιγμή της δημιουργίας του και  είναι αυτονόητο και δοσμένο από το Θεό. Δεν εξαρτάται από δικαστικές και πολιτικές αποφάσεις, ούτε μπορεί να είναι ο στόχος σε ιδεολογικούς αγώνες.  Η ζωή είναι το βασικότερο και μη διαπραγματεύσιμο ανθρώπινο δικαίωμα.

Η Roe v.Wade ήταν εξ αρχής λάθος, γιατί ήταν βασισμένη πάνω σε ιδεολογικά και όχι επιστημονικά κριτήρια. Μετά από την ανατροπή της στις ΗΠΑ, ήλθε η ώρα να ανοίξει η συζήτηση και στον υπόλοιπο κόσμο, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου από την πρώτη στιγμή της ζωής του, δηλαδή από τη στιγμή της γονιμοποίησης. Η πατρίδα μας παρασυρμένη και αυτή στη δίνη των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων, ήδη από το 1986 που νομιμοποιήθηκε η άμβλωση (ν. 1609/86), θρηνεί τα εκατομμύρια νεκρά αγέννητα παιδιά της.

Στον ιδεολογικό φανατισμό, στην έλλειψη αγάπης προς το αγέννητο παιδί και την μητέρα του, στην διαστρέβλωση της επιστήμης, στη συκοφάντηση της πολύτιμης Ορθόδοξης πίστης μας, στα αδιέξοδα των «δικαιωμάτων», στην περιφρόνηση της συνείδησης, στην αναιτιολόγητη ματαίωση της καμπάνιας μας στο Μετρό για την αγέννητη ζωή λόγω ένδειας αντεπιχειρημάτων[1], προτάσσουμε το σεβασμό μας απέναντι σε κάθε παιδί από τη στιγμή της σύλληψης και την πλήρη υποστήριξή μας στους γονείς του, αυτούς που η αγάπη του Θεού έδωσε στη ζωή του.

Το κίνημά μας, «Αφήστε με να ζήσω!» κάνει έκκληση σε κάθε αρμόδιο φορέα, αλλά και σε κάθε πολίτη ξεχωριστά να σταθεί υπερασπιστής και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των αγέννητων παιδιών. Αυτό αποτελεί όχι μόνο ηθική υποχρέωση προς αυτά, αλλά συνιστά και εθνική ανάγκη για την ανακοπή του δημογραφικού κατήφορου προς τον γκρεμό της εθνικής μας ανυπαρξίας. Είναι τραγικό ότι ολόκληρο σχεδόν το πολιτικό προσωπικό της πατρίδος μας, αρχής γενομένης από τον Πρωθυπουργό, έσπευσε, ως μη ώφειλε, να καταδικάσει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, υπερασπιζόμενο στην ουσία τη θανάτωση εκατομμυρίων αθώων ανθρωπίνων υπάρξεων!

Εμείς από την πλευρά μας δεν θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού, επιθυμώντας να διαφυλαχθεί η κάθε ανθρώπινη ύπαρξη, και να υπάρξει δικαίωση των εκατομμυρίων βρεφών που αδίκως έχασαν τη ζωή τους πριν γεννηθούν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αφήστε με να ζήσω: Μια νίκη για το αγέννητο παιδί…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.