ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση ορίου συνταξιοδότησης: «Θα γίνει κάποια στιγμή» είπε ο Τσακλόγλου – «Θα συζητηθεί το 2027 αλλά φταίει το ΠΑΣΟΚ», είπε ο Γεωργιάδης!

Όλα δείχνουν ότι υπάρχει κρυφή κυβερνητική ατζέντα για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης - Με «τρίπλες» απάντησε ο Α. Γεωργιάδης
Αύξηση ορίου συνταξιοδότησης: «Θα γίνει κάποια στιγμή» είπε ο Τσακλόγλου – «Θα συζητηθεί το 2027 αλλά φταίει το ΠΑΣΟΚ», είπε ο Γεωργιάδης!

Άδωνις Γεωργιάδης – Πάνος Τσακλόγλου: Μετά το αντεργατικό νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και το φορολογικό νομοσχέδιο «λαιμητόμο» του Κωστή Χατζηδάκη για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει στην κρυφή μνημονιακή ατζέντα της ακόμα και την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

Το θέμα δεν είναι πλέον αν το Μαξίμου επιθυμεί να αναγκάσει τους εργαζόμενους να δουλεύουν μέχρι τα γεράματα, άλλα το πότε θα «ξεφουρνίσει» το αντίστοιχο νομοσχέδιο. Η πρόθεση υπάρχει σίγουρα, αλλά προς το παρόν φαίνεται ότι το μέτρο πηγαίνει πίσω σε βάθος τριετίας, διότι η κυβέρνηση ήδη έχει παρατραβήξει το «σχοινί» στα μέτωπα της φορολογίας, της εργασίας και της ακρίβειας, προκαλώντας μεγάλη λαϊκή οργή που άλλωστε αποτυπώθηκε και στον Β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η πρόθεση του Μαξίμου να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, φανερώθηκε από τις δηλώσεις του Πάνου Τσακλόγλου το περασμένο Σάββατο, ο οποίος ομολόγησε ότι «αυτό κάποια στιγμή θα γίνει» και να «μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία». Ο υφυπουργός της ΝΔ είπε συγκεκριμένα στον ANT1 ότι: «όλα τα συστήματα που έχουμε στις δυτικές χώρες είναι στη βάση τους διανεμητικά. Δηλαδή οι εισφορές των εργαζομένων χρηματοδοτούν τις συντάξεις των συνταξιούχων. Όταν επιδεινώνονται και επιδεινώνονται δραματικά τα δημογραφικά, που σημαίνει ότι τελικά έχουμε όλο και λιγότερους εργαζόμενους για να χρηματοδοτήσουμε μία σύνταξη, και έχουμε την ευχάριστη εξέλιξη ότι δεν αυξάνεται μόνο το προσδόκιμο της επιβίωσης αλλά και της υγιούς επιβίωσης».

Με το δημογραφικό να παραμένει μια τεράστια πληγή για την Ελλάδα και την κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην πράττει τίποτα το ουσιαστικό για να τη θεραπεύσει, πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι λόγω της μείωσης των εργαζομένων και των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών, θα αναδυθεί το αφήγημα της «αναγκαίας» αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης σίγουρα μετά το 2026, αν όχι και νωρίτερα.

Άλλωστε η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δείξει επανειλημμένως ότι δεν διαθέτει καμία ευαισθησία στην προστασία των συνταξιούχων, όπως φάνηκε και στην κοροϊδία για τα αναδρομικά που υποσχέθηκε σε όλους τους συνταξιούχους ο πρωθυπουργός, και τελικά θα τα πάρουν μόνοι όσοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με μια ανάρτησή του στο «Χ», ισχυρίστηκε ότι ως το 2026 δεν θα τεθεί θέμα αύξησης ορίων συνταξιοδότησης και ότι αυτό το σενάριο απλά θα… «επανεξεταστεί με τα νέα δεδομένα το 2027». Μόνο που το επικοινωνιακό αφήγημα για δήθεν «επανεξέταση», ακυρώνεται από τα όσα είχε πει πρωτύτερα ο Πάνος Τσακλόγλου για σίγουρη αύξηση των ορίων χωρίς «την παραμικρή αμφιβολία». Φαίνεται λοιπόν ότι ο Άδωνις απλά προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, για να μην υπάρξει επιπλέον λαϊκή δυσαρέσκεια ενώ πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές. Και άλλωστε ο κ. Γεωργιάδης έχει χάσει προ πολλού την αξιοπιστία στους λόγους του, λόγω των άπειρων κυβιστήσεων που έχει κάνει.

Παρά το ότι το Μαξίμου είναι βέβαιο πως κρύβει στη «σκληρή» ατζέντα του την αύξηση των ορίων ηλικίας, ο Άδωνις στην ανάρτησή του πέταξε προκαταβολικά το μπαλάκι των ευθυνών στο ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Λοβέρδο (που σήμερα «φλερτάρει» συνεχώς με τη γαλάζια παράταξη) για το νόμο του 2010 με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, που συνέδεε τα όρια συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής.

Έτσι με αυτήν την βεβιασμένη προσπάθεια να αποτινάξει από τη ΝΔ τις ευθύνες για το μέλλον που περιμένει τους εργαζόμενους, ο Άδωνις προϊδεάζει άθελά του τον κόσμο γι’ αυτά που έρχονται. Άλλωστε δεν χρειάζεται να δικαιολογηθείς προκαταβολικά για κάτι που δεν θα γίνει ποτέ, αλλά μόνο για κάτι που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνει…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αύξηση ορίου συνταξιοδότησης: «Θα γίνει κάποια στιγμή» είπε ο Τσακλόγλου – «Θα συζητηθεί το 2027 αλλά φταίει το ΠΑΣΟΚ», είπε ο Γεωργιάδης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.