ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγίου Βαλεντίνου: Ανήκομεν εις την Δύση – Κλείστε τις εκκλησίες ανοίξτε τα λουλουδάδικα

Αγίου Βαλεντίνου: «Ανήκομεν εις την Δύση - Κλείστε τις εκκλησίες και ανοίξτε τα λουλουδάδικα», θα μπορούσε να είναι η πρώτη πρόταση.
Αγίου Βαλεντίνου: Ανήκομεν εις την Δύση – Κλείστε τις εκκλησίες ανοίξτε τα λουλουδάδικα

Αγίου Βαλεντίνου: «Ανήκομεν εις την Δύση – Κλείστε τις εκκλησίες και ανοίξτε τα λουλουδάδικα», θα μπορούσε να είναι η πρώτη πρόταση της απόφασης για το άνοιγμα των ανθοπωλείων την μεγάλη… εορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

«Είναι γνωστό πως μόνο στις… εκκλησίες κολλάει», θα μπορούσε εύκολα να πει κάποιος.

Να μπει στο «κολπο» του κοινωνικού αυτοματισμού. Εμείς και αυτοί. «Εμείς που αγαπάμε τον έρωτα και oι άλλοι».

Είναι απλά τα πράγματα. «Ανήκομεν εις την Δύση». Και ότι χαρακτηρίζει την Δύση απαιτείται να υπογραμμίζεται, να προστατεύεται και να προάγεται.

Ποιος θα μπει μπράβο στις ανοιχτές εκκλησίες; Ποιος θα πει μπράβο στον εορτασμό των Θεοφανείων; Προφανώς όχι αυτός που αποφασίζει να ανοίξουν τα «λουλουδάδικα» την 14η Φεβρουαρίου, ημέρα των ερωτευμένων.

Αναμένεται Τσικνοπέμπτη να ανοίξουν οι ταβέρνες και Καθαρή Δευτέρα τα ψαράδικα; Άνθρωποι είναι και αυτοί. Χρειάζεται κάποιος να τους σκεφτεί και αυτούς.

Και φυσικά αναμένεται να επιτραπεί η περιφορά του Επιταφίου το Πάσχα και ο εορτασμός του Πάσχα στις εκκλησίες;

Γιατί όχι. Αφού η απόφαση για τα λουλουδάδικα και τα φαρμακεία έδειξε πως μπορεί κάποιος να αποφασίσει κατά το δοκούν τι μπορεί να ανοίξει και τι όχι ή ακόμα και που μεταδίδεται ο ιός και που όχι.

Στα σούπερ μάρκετ, στα ΜΜΜ «δεν μεταδίδεται». Με την Θεία Κοινωνία «μεταδίδεται».

«Ανήκομεν εις την Δύση» όμως. Και ούτε του Αγίου Βαλεντίνου μεταδίδεται.

Δεν έχει να κάνει με τον αγώνα των επαγγελματικών του κάθε χώρου. Αυτός είναι θεμιτός και απαραίτητος. Να δουλέψουν οι άνθρωποι. Έχει να κάνει με «τα δύο μέτρα και δύο σταθμά» ή ακόμα περισσότερο με την έλλειψη της εσωτερικής ανάγκης των όσων αποφασίζουν να αγωνιστούν για την διατήρηση της θρησκευτικής μας παράδοσης.

Δηλαδή πιο πολύ απασχολεί κάποιους να εορταστεί η «εορτή» του Αγίου Βαλεντίνου παρά τα Θεοφάνεια ή το Πάσχα;

Αλλά είπαμε: Ανήκομεν εις την Δύση και είναι του Αγίου Βελεντίνου «και ακούσαμε τις δικές σας επιθυμίες και αφήσαμε ανοιχτά τα ανθοπωλεία».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αγίου Βαλεντίνου: Ανήκομεν εις την Δύση – Κλείστε τις εκκλησίες ανοίξτε τα λουλουδάδικα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.