ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρότες: Μάχη μέχρι τέλους με την αλαζονεία της κυβέρνησης – Αποφάσισαν για μπλόκα στις εθνικές και διαδήλωση με τρακτέρ στην Αθήνα!

Ολιγόωρους αποκλεισμούς και δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη που έγινε στη Νίκαια της Λάρισας
Αγρότες: Μάχη μέχρι τέλους με την αλαζονεία της κυβέρνησης – Αποφάσισαν για μπλόκα στις εθνικές και διαδήλωση με τρακτέρ στην Αθήνα!

Οργισμένοι από τα «ψίχουλα» που μοίρασε ως μέτρα στήριξης η κυβέρνηση, οι αγρότες πήραν την απόφαση να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, κατόπιν σύσκεψης που έγινε στη Λάρισα με εκπροσώπους από όλα τα μπλόκα της χώρας. Αρνούμενοι να συμβιβαστούν με την κοροϊδία της κυβέρνησης οι αγρότες αποφάσισαν να δώσουν τον ύστατο αγώνα επιβίωσης. Έτσι το επόμενο βήμα τους είναι ότι θα κλείνουν κάθε μέρα για κάποια συγκεκριμένη ώρα εθνικές και επαρχιακές οδούς, αλλά και θα «εισβάλουν» στην Αθήνα με τα τρακτέρ για ένα δυναμικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός ζει στην δική του πραγματικότητα και αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Όχι μόνο αδικεί τον κλάδο με το να «σφαγιάζει» συστηματικά τον πρωτογενή τομέα, αλλά παίζει και με τις τύχες ολόκληρου του ελληνικού λαού που λόγω της «παράλυσης» της παραγωγής προϊόντων, κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με επιπλέον ακρίβεια και σημαντικές ελλείψεις σε αγαθά.

Η εργασία του αγρότη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιβίωση του πολίτη, ωστόσο ο μόνος που δεν θέλει να το καταλάβει αυτό είναι ο πρωθυπουργός, που επιμένει να κάνει υποτιμητικά παζάρια με τα αιτήματα των αγροτών. Πριν από την απόφαση των αγροτών να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν στην Αθήνα, είχε προηγηθεί η αλαζονική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, που «ξέκοψε» κάθε περεταίρω διεκδίκηση των αγροτών, λέγοντας ότι: «Οι πόροι που έχουμε στη διάθεσή μας δεν είναι ανεξάντλητοι, γι’ αυτό και δεν εξετάζονται επιπρόσθετα μέτρα».

Πράγμα που σήμαινε ότι οι αγρότες θα έπρεπε να αρκεστούν στην «ενίσχυση» κοροϊδίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και να ξαναπάνε στα σπίτια τους και τα χωράφια τους λέγοντας και… ευχαριστώ. Ασφαλώς κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει ανεκτό και έτσι μοιραία έρχεται η ολομέτωπη σύγκρουση μεταξύ αγροτών και κυβέρνησης. Το αν αυτή η σύγκρουση οδηγηθεί στα άκρα, εξαρτάται μόνο από τις προθέσεις της κυβέρνησης, καθότι οι αγρότες δεν έχουν πλέον τίποτα να χάσουν, αφού έτσι κι αλλιώς δεν τα βγάζουν πέρα.

Επομένως δεν μένει άλλη επιλογή από το να «προσγειώσουν» τον πρωθυπουργό στην πραγματικότητα, κάνοντας πολύ περισσότερο αισθητή την παρουσία τους και τη διαμαρτυρία τους. Ενωμένοι και χωρίς κομματικές «ταμπέλες» διεκδικούν δικαίωμα στην επιβίωση, αφού το κράτος τους το στερεί. Η ακρίβεια τρέχει με διπλάσια ταχύτητα απ’ ότι οι οικονομικές αντοχές τους, και συνάμα βλέπουν τους μεσάζοντες των καρτέλ αγοράς να θησαυρίζουν εκτοξεύοντας τις τιμές, ενώ οι αγρότες πουλάνε φθηνά από το χωράφι.

Στα αιτήματα των αγροτών προκειμένου να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις συγκαταλέγονται το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, να παραμείνει στα 7 λεπτά η τιμή της κιλοβατώρας στο αγροτικό ρεύμα, να δοθεί επιδότηση για εφόδια και ζωοτροφές, να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ, να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα. Τέλος, οι αγρότες λένε «όχι» στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

«Δεν υπάρχουν σκέψεις υποχώρησης, δεν υπάρχει προοπτική για εμάς αν γυρίσουμε πίσω. Από εδώ μέσα να βγούμε σαν μια γροθιά και να δώσουμε τη μάχη από σήμερα κιόλας μέχρι να νικήσουμε και θα το πετύχουμε» δήλωσε ο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, σύμφωνα με το larissanet.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αγρότες: Μάχη μέχρι τέλους με την αλαζονεία της κυβέρνησης – Αποφάσισαν για μπλόκα στις εθνικές και διαδήλωση με τρακτέρ στην Αθήνα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.