ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Χαμός και με το σουβλάκι – Στα ύψη η τιμή του!

Εκτινάσσεται η τιμή στο σουβλάκι – Πλέον γίνεται απλησίαστο λόγω της ακριβείας!
Ακρίβεια: Χαμός και με το σουβλάκι – Στα ύψη η τιμή του!

Ένα πράγμα μας είχε μείνει στην Ελλάδα όμως πλέον η ακρίβεια μας το παίρνει κι αυτό, καθώς το αγαπημένο σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, σουβλάκι κοστίζει πλέον ακριβά.

Το «ταπεινό» αυτό παραδοσιακό φαγητό είναι φυσικά και μια λύση ανάγκης για ένα φθηνό και χορταστικό γεύμα για πολλούς. Οι ανατιμήσεις που έρχονται και θα αυξήσουν την τιμή του λοιπόν αναμένεται να αλλάξουν πολλά στην μέχρι πρότινος φτηνή λύση.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Mega, ο πρόεδρος του σωματείου ψητοπωλών Αττικής,  νέες αυξήσεις αναμένεται να έρθουν για το σουβλάκι έως και τις παραμονές των φετινών Χριστουγέννων.

Ακρίβεια: Χαμός και με το σουβλάκι – Στα ύψη η τιμή του!

Μάλιστα, τόνισε πως η μέση τιμή σήμερα για το σουβλάκι στην Αττική κυμαίνεται από 3,20 έως 3,30 ευρώ όμως πολύ σύντομα τα πάντα θα ανατραπούν καθώς η τιμή θα ανέβει στα 3,50 με 3,70 ευρώ.

Αντίστοιχη όμως είναι η κατάσταση και στον Πειραιά με την τιμή στο σουβλάκι να βρίσκεται σήμερα στα 3,70 σε μια αύξηση από τα 3,20 ευρώ που ήταν το κόστος του.

Με λίγα λόγια, το σουβλάκι το επόμενο χρονικό διάστημα και με φόντο το νέο έτος, δεν αποκλείεται να σπάσει και το φράγμα των 4 ευρώ, οδηγώντας την τιμή του στα ύψη.

Αυτή η ανατίμηση φαίνεται πως είναι αποτέλεσμα της μείωσης του τζίρου που παρατηρείται στα ψητοπωλεία της Αττικής και η οποία κυμαίνεται από 20 έως 30%.

Όσον αφορά  φυσικά το πιο ακριβό σουβλάκι στη χώρα αυτή τη στιγμή, πωλείται στη Μύκονο, με την τιμή του το πρόσφατο καλοκαίρι να φτάνει ακόμα και τα 15 ευρώ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Χαμός και με το σουβλάκι – Στα ύψη η τιμή του!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.