ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Χαμός με τις ανατιμήσεις – Αύξηση πάνω από 98% σε βασικά αγαθά μέσα σε 1,5 χρόνο

Απλησίαστο το σουπερμάρκετ – Εκτοξεύεται η ακρίβεια τον τελευταίο 1.5 χρόνο!
Ακρίβεια: Χαμός με τις ανατιμήσεις –  Αύξηση πάνω από 98% σε βασικά αγαθά μέσα σε 1,5 χρόνο

Η ακρίβεια βαράει «κόκκινο» με τις νέες αυξήσεις «φωτιά» σε βασικά προϊόντα στα Σούπερ Μάρκετ να φτάνουν το 98% μέσα σε 1,5 χρόνο.

Οι καταναλωτές βλέπουν ήδη αυξήσεις σε πολλά βασικά προϊόντα, όμως σύντομα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.

Πιο συγκεκριμένα και συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2022 έχει καταγραφεί μια τεράστια αύξηση της τάξης του 98% κάτι που σημαίνει ότι μια λίστα αγορών που έφτανε τα 109 ευρώ, σήμερα κοστίζει 215.

Ακρίβεια: Χαμός με τις ανατιμήσεις – Αύξηση πάνω από 98% σε βασικά αγαθά μέσα σε 1,5 χρόνο

Μπορεί να εκφράζεται η πεποίθηση πως οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα με τζίρο άνω των 90 εκατομμυρίων θα κρατήσουν όσο πιο χαμηλά μπορούν τις τιμές των προϊόντων που υπάρχουν πάντοτε στο καλάθι ενός νοικοκυριού, όμως κάτι τέτοιο μόνο βέβαιο δεν μπορεί να είναι.

Στην κορυφή των ανατιμήσεων βρίσκονται τα απορρυπαντικά καθώς από 6,99 πριν από μισό χρόνο, τον Μάρτιο πήγε στα 9 και 23€ και τώρα έφτασε τα 13€ και 77 λεπτά δηλαδή υπάρχει αύξηση 97%.

Την σκυτάλη παίρνει το τυρί και συγκεκριμένα το κασέρι, που πριν από έναν χρόνο κόστιζε 14 και 95 ευρώ το κιλό και τώρα η τιμή του έχει εκτοξευθεί στα 26€ και 32 λεπτά.

Τέλος, μία συσκευασία δημητριακών που πέρυσι τον Ιούλιο είχε 3,68€, τον Ιανουάριο πήγε 4,59€ και τώρα 4,99€.

Κάπως έτσι, όλες οι προβλέψεις μιλούν για ένα δύσκολο χειμώνα σε κάθε επίπεδο, κάτι που δείχνει να επιβεβαιώνεται με τη ραγδαία αύξηση των τιμών σε μια λίστα βασικών προϊόντων που ξεπερνούν τα 50 στον αριθμό.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Χαμός με τις ανατιμήσεις – Αύξηση πάνω από 98% σε βασικά αγαθά μέσα σε 1,5 χρόνο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.