ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Πανάκριβο ακόμη και το τοστ γαλοπούλας! – «Απογειώθηκε» η τιμή της γαλοπούλας κοπής

Η ακρίβεια έχει χτυπήσει προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως είναι η γαλοπούλα. Η εκτόξευση της τιμής γαλοπούλας κοπής έχει προκαλέσει την εκτόξευση του τοστ γαλοπούλας. Δείτε πόσο κοστίζει. Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega Channel, Στο ίδιο σούπερ μάρκετ, η ίδια γαλοπούλα κοπής, της ίδιας εταιρείας έφτασε από τα περίπου 11 ευρώ στα περίπου 13 το...
Ακρίβεια: Πανάκριβο ακόμη και το τοστ γαλοπούλας! – «Απογειώθηκε» η τιμή της γαλοπούλας κοπής

Η ακρίβεια έχει χτυπήσει προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως είναι η γαλοπούλα. Η εκτόξευση της τιμής γαλοπούλας κοπής έχει προκαλέσει την εκτόξευση του τοστ γαλοπούλας. Δείτε πόσο κοστίζει.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega Channel, Στο ίδιο σούπερ μάρκετ, η ίδια γαλοπούλα κοπής, της ίδιας εταιρείας έφτασε από τα περίπου 11 ευρώ στα περίπου 13 το κιλό, τέλη Απριλίου του 2022 είχε 15.70 και με προσφορά στα 10.99 τον Σεπτέμβρη ήταν στα 16,72 και με προσφορά στα 12.54 σήμερα είναι στα 17.15 και με προσφορά στα 12.86 . Δηλαδή για να το δούμε συγκριτικά:

Πόσο αυξήθηκε η τιμή στην γαλοπούλα κοπής

-Απρίλιος 2022: από 15.70€ προσφορά στα 10.99€,

-Σεπτέμβριος 2022: από 16.72€ προσφορά στα 12.54€,

-Σήμερα: από 17.15€ προσφορά στα 12.86€,

-Αύξηση: 17%

Πόσο ακρίβυνε έγινε η συσκευασμένη γαλοπούλα

Η εικόνα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά και ο καταναλωτής ανήμπορος βλέπει την τσέπη να αδειάζει αλλά και το ψυγείο να μην γεμίζει.

Άλλη γαλοπούλα συσκευασμένη έκανε τον Νοέμβριο του 2022 19.94 το κιλό και με προσφορά 15.94 σήμερα έχει – όπως βλέπουμε – 20.31 ευρώ το κιλό,  δηλαδή αύξηση κατά 27.4%.

Σε ότι αφορά τις γαλοπούλες κοπής που ήταν από πριν στην πιο υψηλή κατηγορία και εδώ η τιμή απογειώθηκε:  τον Αύγουστο του 2022 ο καταναλωτής έπαιρνε από τα 18.85 στα 11.31 το κιλό σήμερα από τα 20.51 είναι στα 13.33 ευρώ το κιλό, δηλαδή αύξηση 17.8%.

Έτσι μαζί με το ψωμί που ακρίβυνε και το τυρί που ακρίβυνε το τοστάκι γαλοπούλα για τα παιδιά στο σχολείο ή για την δουλειά γίνεται και αυτό πανάκριβο για τον μέσο εργαζόμενο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Πανάκριβο ακόμη και το τοστ γαλοπούλας! – «Απογειώθηκε» η τιμή της γαλοπούλας κοπής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.