ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Πληρώνουμε το κρέας «χρυσό»! – Στα 12 ευρώ η χοιρινή μπριζόλα, στα 18 ευρώ το στήθος κοτόπουλο!

Ακρίβεια: «Φωτιά» οι ανατιμήσεις στα κρέατα – Στα ύψη το κόστος του οικογενειακού τραπεζιού

Ακρίβεια: «Φωτιά» οι ανατιμήσεις στα κρέατα – Στα ύψη το κόστος του οικογενειακού τραπεζιού. Μειώνουν τις ποσότητες οι Έλληνες καταναλωτές.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σε… «αλχημείες» προκειμένου να «ανακουφιστούν» από την ακρίβεια στα κρέατα καταφεύγουν οι Έλληνες καταναλωτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί καταναλωτές, είτε αγοράζουν πλέον μικρότερες ποσότητες κρέατος από αυτή που ήθελαν να προμηθευτούν αρχικά, είτε επιλέγουν κρέατα που προσφέρονται σε φθηνότερες τιμές.

Γενικότερα το κρέας είναι πλέον σχεδόν απλησίαστο τα κρέατα, με τις τιμές λιανικής να ακολουθούν τις αυξήσεις στις τιμές χονδρικής που και αυτές έχουν αυξηθεί λόγο της μεγάλης ενεργειακής κρίσης που έχει εκτοξεύσει τα κόστη παραγωγής.

Ενδεικτικά οι τιμές στο κρέας για να καταλάβετε για τι ακρίβεια μιλάμε

– Χοιρινό φιλέτο νωπό ελληνικό: 15€/κιλό

– Χοιρινό σνίτσελ ελληνικό: 10€/κιλό

– Χοιρινή σεφταλιά: 8€/κιλό

– Χοιρινός λαιμός: 7€/κιλό

– Χοιρινή μπριζόλα άνευ οστού: 12€/κιλό

– Φιλέτο στήθος κοτόπουλο: 18€/κιλό

– Κοπανάκι κοτόπουλο: 9€/κιλό

– Μπριζόλα Tbone μοσχάρι γάλακτος: 26€/κιλό

Σε ρεπορτάζ του Mega στην Πάτρα  μοσχάρι η τιμή στο μοσχάρι κυμαίνεται στα 12.50€, χοιρινό μπούτι στα 7.50€, σπάλα στα 6.90€, μπριζόλα στα 7.30€, στα 11.50€ ελιά μοσχάρι.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη χονδρική:

Όπως αναφέρουμε και πιο πάνω οι καταναλωτές αφού εξάντλησαν την επιλογή τού να αγοράζουν φτηνότερα εισαγόμενα κρέατα, περνάνε σε νέα στρατηγική επιβίωσης με μείωση ποσοτήτων και εναλλακτικές αγορές, δηλαδή με αγορές φτηνότερων κρεάτων που θα καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες.

Exit mobile version