ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγή ώρας: Πότε θα αλλάξετε τα ρολόγια σας – Μπαίνουμε στη θερινή!

Η αλλαγή ώρας έρχεται για ακόμα μία φορά μέσα στο χρόνο και μπαίνουμε ξανά στη θερινή.
Αλλαγή ώρας: Πότε θα αλλάξετε τα ρολόγια σας – Μπαίνουμε στη θερινή!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, θα έχουμε την αλλαγή της ώρας, καθώς πλέον μπαίνουμε στη θερινή.

Για το 2024, αυτή η Κυριακή είναι στις 31 Μαρτίου, που θα πάμε μία ώρα μπροστά, αφού από τις 3:00, τα ρολόγια μας θα δείξουν 4:00.

Εδώ και χρόνια αξίζει να σημειώσουμε, ότι γίνεται αρκετή συζήτηση για την κατάργηση αυτής της αλλαγής, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αλλαγή ώρας: Πότε ξεκίνησε και τι θα γίνει από εδώ και πέρα!

Οι ευρωπαϊκές χώρες θέσπισαν τις ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα τον περασμένο αιώνα για την εξοικονόμηση ενέργειας, ιδιαίτερα σε περιόδους πολέμου ή κατά την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του 1970.

Οι μελέτες που έχουν γίνει μέχρι τώρα όμως, δείχνουν ότι η εξοικονόμηση ενέργειας είναι πλέον οριακή και γι’ αυτό δεν έχει πλέον λόγο να πραγματοποιείται, η αλλαγή.

Σε δημόσια διαβούλευση που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 84% των απαντήσεων ήταν υπέρ της κατάργησης των εποχιακών αλλαγών της ώρας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για να συνεχίσουν οι Βρυξέλλες να ρυθμίζουν τις εποχιακές αλλαγές της ώρας και ότι τα κράτη-μέλη θα πρέπει να είναι ελεύθερα να αποφασίζουν το αν θέλουν να κάνουν την αλλαγή της ώρας ή να παραμείνουν σε μία.

Ωστόσο το θέμα «πάγωσε» όπως προαναφέραμε και δε γνωρίζουμε το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση αυτή.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλλαγή ώρας: Πότε θα αλλάξετε τα ρολόγια σας – Μπαίνουμε στη θερινή!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.