ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναδρομικά έως 15.000 ευρώ: Αυτοί θα πληρωθούν έως τέλος Απριλίου

Αναδρομικά 15.000 ευρώ σε 14.000 συνταξιούχους - Πότε θα καταβληθούν τα ποσά - Ποιες κατηγορίες ακολουθούν
Αναδρομικά έως 15.000 ευρώ: Αυτοί θα πληρωθούν έως τέλος Απριλίου

Καταβολή που αφορά αναδρομικά ποσά κατά μέσο όρο 15.000 ευρώ σε περίπου 14.000 συνταξιούχους αναμένεται να προχωρήσει η διοίκηση του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης έως τα τέλη Απριλίου.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της Real News, ο σχεδιασμός του e-ΕΦΚΑ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απρίλη θα καταβληθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά από τον επαναυπολογισμό των συντάξεων σε περίπου 2.000 δικαιούχους που εργάζονταν σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Από εκεί και πέρα με τις συντάξεις Μαΐου θα καταβληθούν τα αναδρομικά καθώς και οι προσαυξήσεις σε περίπου 12.000 τραπεζοϋπαλλήλους.

Τώρα σε ό,τι αφορά αυτή την ομάδα, τα ποσά που θα πληρωθούν σύμφωνα με εκτιμήσεις φτάνουν τις 15.000 ευρώ, ενώ σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις θα αγγίξουν ακόμη και τις 50.000 ευρώ. Τα ποσά των αναδρομικών αυτών είναι πριν από την παρακράτηση φόρου 20% της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης 6% αλλά και τυχόν εισφοράς αλληλεγγύης.

Αναδρομικά έως 15.000 ευρώ: Αυτοί θα πληρωθούν έως τέλος Απριλίου

Επιπλέον η Κυβέρνηση ετοιμάζει και νέες πληρωμές σε συνταξιούχους που για διάφορους λόγους έμειναν εκτός επανυπολογισμού. Πρόκειται για δύσκολες περιπτώσεις όπως αυτές των συντάξεων με παράλληλα ασφάλιση καθώς σε ορισμένα ταμεία δεν υπάρχουν δεδομένα χρόνων ασφάλισης κι έτσι οι υπολογισμοί καθυστερούν.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν συνταξιούχοι γιατροί του ΕΣΥ, δικαστικοί υπάλληλοι μηχανικοί που εργάστηκαν στο Δημόσιο και δικαστές, συνταξιούχοι υπάλληλοι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, όπου ο επανυπολογισμούς θα οδηγήσει σε αύξηση της ανταποδοτικής τους σύνταξης λόγω του επασφαλίστρου που κατέβαλλαν, καθώς και συνταξιούχοι από ΔΕΚΟ, σύμφωνα τις επιπλέον εισφορές που έχουν καταβάλει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αναδρομικά έως 15.000 ευρώ: Αυτοί θα πληρωθούν έως τέλος Απριλίου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.