ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται πρόστιμα «φωτιά» από την ΑΑΔΕ – Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες

Με βαριές καμπάνες κινδυνεύουν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες αναμένεται να προχωρήσουν σε νέους ελέγχους. Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται πρόστιμα «φωτιά» από την ΑΑΔΕ – Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες

Ανασφάλιστα οχήματα: Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ποτέ και για κανέναν λόγο δεν πρέπει κανείς να κυκλοφορεί με ανασφάλιστο όχημα. Τόσο από την άποψη των προστίμων, όσο και από θέμα ασφάλειας στο δρόμο από κάθε λογής ατυχή συμβάντα.

Όπως και να’ χει πάντως, οι αρμόδιες αρχές προετοιμάζονται για νέο γύρο πιο αυστηρών ελέγχων και έτσι οι ιδιοκτήτες πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα.

Πλέον, η ΑΑΔΕ θα μπορεί να εισπράττει τα πρόστιμα – που μέχρι σήμερα επιβάλει – για τα ανασφάλιστα οχήματα, ενώ σε περίπτωση που το πρόστιμο είναι πάνω από 500 ευρώ, η ΑΑΔΕ θα μπορεί να κατασχέσει το όχημα.

Επιπλέον, θα προχωρά σε κατασχέσεις ανασφάλιστων Ι.Χ. οχημάτων για πάνω από 500 ευρώ, εάν τα χρέη δε ρυθμιστούν εγκαίρως.

Να σημειωθεί πως με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, θα επιτρέπεται στην ΑΑΔΕ η επιβολή εισπρακτικών μέτρων για τα πρόστιμα. Εάν δεν καταβάλλονται, θα εντάσσονται στα ληξιπρόθεσμα χρέη της εφορίας.

Πώς θα δείτε αν το όχημά σας είναι ανασφάλιστο

Οι οδηγοί δεν έχουν κανένα πλέον κίνητρο να παραμείνουν ανασφάλιστοι. Πέρα από τον κίνδυνο της διασταύρωσης των στοιχείων από την ΑΑΔΕ, έχουν ενταθεί οι σχετικοί έλεγχοι που γίνονται από την Τροχαία. Άρα, η πιθανότητα επιβολής προστίμου είναι αυξημένη.

Επίσης, σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, οι επιπτώσεις για τους ανασφάλιστους οδηγούς θα είναι βαρύτατες. Αξίζει να σημειωθεί, πως μέσω του gov.gr μπορεί κάποιος να ελέγχει online, εάν το όχημά του εμφανίζεται ασφαλισμένο, καθώς και την ημερομηνία έναρξης και λήξης ασφάλισης.

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

«Η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που δεν φοβάται - Ο διάλογος χωρίς σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, γίνεται άλλοθι στις επεκτατικές βλέψεις του Ερντογάν»

Κοινωνία
Κοινωνία: ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

Πρώτος σε δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» με 968 ψήφους και τέσσερις έδρες.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Η Αποστολία Ακριβούση είχε επικρίνει τη μη τήρηση ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων και την παράλειψη τοξικολογικών εξετάσεων από τους επτά ιατροδικαστές

Κοινωνία
Κοινωνία: Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Ο Έλληνας Πόντιος που κινδυνεύει με απέλαση με απόφαση Πλεύρη, στέλνει κραυγή απόγνωσης - «Οι Τούρκοι θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν αν το ελληνικό κράτος με στείλει πίσω»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο «ξεπουλήματος» και απονεκρώνει την περιφέρεια, χρυσώνοντας το χάπι με εναλλακτικές «λύσεις»

Κοινωνία