ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάσταση: Η νύχτα-μέρα από τον ρουκετοπόλεμο της Χίου – «Κάηκε» ο Νέος Κόσμος (pics & vids)

Η Ελλάδα γιόρτασε με τον δικό της τρόπο την Ανάσταση του Θεανθρώπου!
Ανάσταση: Η νύχτα-μέρα από τον ρουκετοπόλεμο της Χίου – «Κάηκε» ο Νέος Κόσμος (pics & vids)

Πάσχα υπό κανονικές συνθήκες μετά από δύο ολόκληρα χρόνια λόγω πανδημίας έζησαν οι Έλληνες, με την Ανάσταση του Θεανθρώπου να αποτελεί έναυσμα για να αναβιώσουν έθιμα σε κάθε γωνιά της χώρας.

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια τα βλέμματα στράφηκαν στην Χίο και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Βροντάδος εκεί όπου πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια Ανάσταση ο περίφημος ρουκετοπόλεμος.

Περίπου 15.000 ρουκέτες έφυγαν από την μια εκκλησία του χωριού προς το καμπαναριό της άλλης μετατρέποντας τη νύχτα σε μέρα, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο πως πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά Πασχαλινά έθιμα στην Ελλάδα.

Ανάσταση: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο της Χίου - «Κάηκε» ο Νέος Κόσμος από τις μολότοφ (vid)

Έτσι, γύρω στις 11 το βράδυ, έγιναν οι πρώτες μαζικές ρίψεις ενώ μία ώρα αργότερα οι ρουκέτες μαζί με εκατοντάδες πυροτεχνήματα μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.

Ανάσταση: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο της Χίου - «Κάηκε» ο Νέος Κόσμος (pics & vid)

Φυσικά, πριν από την πραγματοποίηση του ρουκετοπόλεμου πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές ρίψεις προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποια από τις ρουκέτες να προκαλέσει φθορές σε σπίτια ή κάποιον τραυματισμό.

Με αυτόν τον τρόπο ο ρουκετοπόλεμος επέστρεψε με εμφατικό τρόπο χαρίζοντας μοναδικές και εντυπωσιακές στιγμές!

Ανάσταση: «Κάηκε» ο Νέος Κόσμος!

Ένα έθιμο που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και έχει διχάσει τους κατοίκους της περιοχής πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Νέο Κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νέος Κόσμος πήρε «φωτιά» από εκατοντάδες μολότοφ που έκαναν κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα προσφέροντας αν μη τι άλλο εντυπωσιακές εικόνες.

Βέβαια πολλοί είναι αυτοί που τάσσονται ενάντια και αντιδρούν σε αυτό το έθιμο καθώς στέκονται στον βαθμό επικινδυνότητας που εμπεριέχει.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανάσταση: Η νύχτα-μέρα από τον ρουκετοπόλεμο της Χίου – «Κάηκε» ο Νέος Κόσμος (pics & vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.