ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανδρέας Βορύλλας: Λείπει η σοβαρή ενημέρωση των πολιτών, από επιστημονική, νομική και τεχνολογική άποψη για τις νέες ταυτότητες

«Στη Νίκη είμαστε υπέρ της πλήρους διαλεύκανσης των γκρίζων ζωνών στο θέμα των νέων ταυτοτήτων».
Ανδρέας Βορύλλας: Λείπει η σοβαρή ενημέρωση των πολιτών, από επιστημονική, νομική και τεχνολογική άποψη για τις νέες ταυτότητες

Στην έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών για τις νέες ταυτότητες στάθηκε ο βουλευτής της Νίκης, Ανδρέας Βορύλλας, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Kontra, με φόντο τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται.

«Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι η ΝΙΚΗ πρωταρχικά συμμερίζεται τις εύλογες, θα τις χαρακτήριζα με τα έως τώρα δεδομένα, ανησυχίες των πολιτών για τις νέες ταυτότητες. Λείπει η σοβαρή ενημέρωση των πολιτών, από επιστημονική, νομική και τεχνολογική άποψη και αυτός θεωρώ πως είναι ο πρωταρχικός λόγος της ανησυχίας του ελληνικού λαού», σημείωσε ο Ανδρέας Βορύλλας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Ας μην σταθούμε στο αν θεωρώ εγώ ή η Νίκη ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Αλλά θα σας αντιστρέψω το ερώτημα. Εσείς θεωρείτε πως δεν υπάρχει; Και αν ναι τι σας κάνει τόσο σίγουρους; », διερωτήθηκε.

«Στη Νίκη είμαστε υπέρ της πλήρους διαλεύκανσης των γκρίζων ζωνών στο θέμα των νέων ταυτοτήτων, προς όφελος των πολιτών και της ατομικής ελευθερίας των ατόμων . Όπως ανέφερα και παραπάνω η ΝΙΚΗ συμμερίζεται τις ανησυχίες των πολιτών. Δίνουμε βαρύτητα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων όλων των ατόμων, τώρα αν αυτό δεν βολεύει κάποιους αυτό δεν είναι θέμα της Νίκης αλλά δικό τους», σημείωσε.

Ανδρέας Βορύλλας: Λείπει η σοβαρή ενημέρωση των πολιτών, από επιστημονική, νομική και τεχνολογική άποψη για τις νέες ταυτότητες

«Σε κάθε περίπτωση αναφορικά με τις όποιες κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις η Νίκη δεν βρίσκεται πίσω από κάποια από αυτές. Η Νίκη όμως διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις νέες ταυτότητες σε όλη την Ελλάδα. Και να σας πω και κάτι; Μακάρι οι εξηγήσεις της κυβέρνησης για τις νέες ταυτότητες να ήταν τέτοιες που δεν θα χρειαζόταν η αρωγή της Νίκης για την ενημέρωση των πολιτών», είπε ο βουλευτής της Νίκης.

Αναφορικά με τον αν θα φέρει η Νίκη το θέμα των νέων ταυτοτήτων στη Βουλή, ο Ανδρέας Βορύλλας υπογράμμισε πως το «όποιο θέμα έχει προκύψει ή θα προκύπτει για το ζήτημα των ταυτοτήτων πρέπει να απαντηθεί από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς». «Η Νίκη όσο δεν παίρνει πειστικές απαντήσεις θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να τις λάβει», συμπλήρωσε.

Στο ερώτημα αν θεωρεί πως η Εκκλησία της Ελλάδας πρέπει να στηρίξει την αντίδραση κατά των νέων ταυτοτήτων ο Ανδρέας Βορύλλας σημείωσε πως η «Εκκλησία της Ελλάδας δεν χρειάζεται υποδείξεις και μαθήματα».« Η Εκκλησία, μέσω της Ιεράς Συνόδου, όταν κρίνει πως έχει τις απαραίτητες απαντήσεις πιστεύω ακράδαντα ότι θα πάρει σοφή και ωφέλιμη θέση», υπογράμμισε.

Για την απόφαση της Νίκης να καταψηφίσει το σχέδιο νόμου για το ΤΑΙΠΕΔ σε σχέση με το χρηματιστήριο, ο Ανδρέας Βορύλλας είπε:

«Θέλω να καταλάβετε κάτι. Αρχικά να εξηγήσουμε τι είναι το ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή το Υπερταμείο, που δημιουργήθηκε το 2016 από τον Σύριζα και υποθήκευε την περιουσία του ελληνικού λαού, κάτω από τις πιέσεις των δανειστών, για να αποφευχθεί η πτώχευση της χώρας. Σήμερα η κυβέρνηση επειδή πιστεύει ότι θα… μοσχοπουλήσει τις μετοχές στο Χρηματιστήριο έδωσε στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ τη δυνατότητα να κάνει τοποθετήσεις στο χρηματιστήριο με τους όρους και κανόνες που ισχύουν για τις επιχειρήσεις ώστε να αποπληρώσει με τα κέρδη γρήγορα τους δανειστές. Ξέρει όμως κανείς που θα καταλήξουν αυτές οι μετοχές; Τι θα εμποδίσει τα funds μόλις πάρουν τα προβλεπόμενα κέρδη να πουλήσουν και να φύγουν. Και μιλάμε για κρίσιμες υποδομές και κερδοφόρες εταιρίες όπως το αεροδρόμιο, τα ΕΛΠΕ, η Αττική Οδός και άλλες. Φαντάζεστε να καταλήξουν αυτές οι υποδομές σε άγνωστα… χέρια, που μπορεί να δρουν και κατά του εθνικού συμφέροντος; Ή πιστεύετε ότι τα funds θα ενδιαφερθούν να καταλήξουν οι μετοχές σε χέρια που θα δρουν υπέρ του εθνικού συμφέροντος;»

Για την τηλεοπτική παρουσία της Νίκης ο Ανδρέας Βορύλλας σημείωσε πως η Νίκη «δεν παρεμβαίνει για να παρεμβαίνει ούτε βγαίνει στα κανάλια γιατί λείπει ο τηλεοπτικός χρόνος στους βουλευτές και τα στελέχη της». «Η Νίκη θα είναι εκεί που πρέπει να είναι, δουλεύοντας πάντα για το συμφέρον του πραγματικού εντολέα της του ελληνικού λαού», ανέφερε.

Απαντώντας στο ερώτημα αν το κόμμα Νίκη «θα επιδιώξει να στηρίξει κοινωνικές , συνδικαλιστικές η άλλες ομάδες ενδιαφερόντων, στην ΓΣΕΕ, τα Επιμελητήρια κλπ.», ο Ανδρέας Βορύλλας υπογράμμισε ότι στη Νίκη «προερχόμαστε από το λαό και εργαζόμαστε για το λαό». «Δεν ξυπνήσαμε μία μέρα και είπαμε ότι ήρθε η ώρα να γίνουμε επαγγελματίες πολιτικοί. Στην προσπάθεια να ανορθώσουμε τη χώρα μας και να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Και ξέρετε το όλοι μαζί σημαίνει όλοι μαζί», συμπλήρωσε.

«Θέλω να πω πως η Νίκη στέκεται στο πλευρό και αγωνίζεται ώμο με ώμο με όλους όσους έχουν σκοπό και προσπαθούν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα. Να κλείσω παρακαλώντας την Παναγία μας να δίνει δύναμη σε όλους εκείνους και εκείνες που δοκιμάστηκαν από τις πλημμύρες και τις φωτιές», κατέληξε στη συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Kontra.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανδρέας Βορύλλας: Λείπει η σοβαρή ενημέρωση των πολιτών, από επιστημονική, νομική και τεχνολογική άποψη για τις νέες ταυτότητες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.