ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανδρέας Βορύλλας: Ποια η εθνική πολιτικη για την κρίσιμη πρώτη ύλη γάλλιο που βρίσκεται στην Ελλάδα;

«Οι αρμόδιοι στην Ελλάδα γνωρίζουν τον θησαυρό που εχει στα χέρια της η χώρα».
Ανδρέας Βορύλλας: Ποια η εθνική πολιτικη για την κρίσιμη πρώτη ύλη γάλλιο που βρίσκεται στην Ελλάδα;

Σε έναν άγνωστο θησαυρό που βρίσκεται στην Ελλάδα και μπορεί να πολλαπλασιάσει την γεωπολιτική ισχύ της χώρας αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νίκης, Ανδρέας Βορύλλας.

Ο Ανδρεάς Βορύλλας έκανε λόγο για τα γερμανικά δημοσιεύματα τα οποία «ενημερώνουν εδώ και εβδομάδες για τον θησαυρό που βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Βοιωτία».

«Πρόκειται ουσιαστικά για μία από τις πλέον αναγκαίες πολύτιμες ύλες, η οποία ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από την Κίνα», υπογράμμισε ο βουλευτής της Νίκης.

Και όμως, όπως τόνισε ο Ανδρέας Βορύλλας, «την ώρα που ο μεγαλύτερος προμηθευτής γάλλιου παγκοσμίως βάζει περιορισμούς στις εξαγωγές του, η Ελλάδα διαθέτει ποσότητα ικανή να προμηθεύσει όλη την Ευρώπη».

«Η απαραίτητη πρώτη ύλη για την κατασκευή μικροτσίπ, δικτύων 5G, φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, κρίσιμης αμυντικής τεχνολογίας και ραντάρ, βρίσκεται σε τεράστιες ποσότητες στη Βοιωτία και τα ορυχεία βωξίτη που υπάρχουν στην περιοχή», σημείωσε.

Ανδρέας Βορύλλας: Ποια η εθνική πολιτικη για την κρίσιμη πρώτη ύλη γάλλιο που βρίσκεται στην Ελλάδα;

Ο Ανδρέας Βορύλλας διερωτήθηκε με δηλώσεις του στο Sportime, αν έχει γίνει αντιληπτή η ανάγκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε γάλλιο και αν οι αρμόδιοι στην Ελλάδα γνωρίζουν «τον θησαυρό που εχει στα χέρια της η χώρα».

«Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να γίνει η Ελλάδα ο κύριος προμηθευτής κρίσιμων υλών της Ευρώπης;», ρώτησε ο Ανδρές Βορύλλας.

«Και εδώ έρχεται άλλο το κρίσιμο ερώτημα», συμπλήρωσε. «Εκτός από το γάλλιο βρίσκονται στην Ελλάδα και άλλες σπάνιες πρώτες ύλες και σπάνιες γαίες που μπορούν να εκτοξεύσουν την γεωπολιτική αξία της χώρας; Και αν ναι ποια η εθνική πολιτική σε αυτόν τον τομέα;», κατέληξε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανδρέας Βορύλλας: Ποια η εθνική πολιτικη για την κρίσιμη πρώτη ύλη γάλλιο που βρίσκεται στην Ελλάδα;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.