ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδήμαρχος Μαραθώνα: «Πέρασε από το μυαλό μου να εκκενώσω την περιοχή χωρίς εντολή»

Σύμφωνα με το σχέδιο -όπως είπε- η περιοχή εκκενώνεται από τις διόδους που ήδη υπάρχουν

Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πως δεν υπήρχε σχέδιο εκκένωσης για το Μάτι αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα Βάιος Θανασιάς, μιλώντας στον Real FM.

Όταν ρωτήθηκε για το αν υπήρχε σχέδιο εκκένωσης της περιοχής ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Ο Δήμος Μαραθώνος δεν είχε ποτέ, το κάναμε στις αρχές του χρόνου. Εξ όσων γνωρίζω δεν υπήρχε σχέδιο εκκένωσης για το Μάτι. Η εναρμόνιση με το σχέδιο Ξενοκράτης ζητήθηκε το 2018».

Δεν έλαβε ποτέ σήμα για εκκένωση

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Ότι γίνεται εκκένωση το έμαθα μιλώντας με την αστυνομία. Και εκείνη την ώρα είχαμε ήδη στην περιοχή τρία πούλμαν που διαθέτει ο δήμος τα οποία και μετέφεραν κόσμο σε ασφαλή μέρη εκτός της φωτιάς».

Μάλιστα όπως αποκάλυψε σκέφτηκε να εκκενώσει την περιοχή χωρίς εντολή λέγοντας:

«Πέρασε από το μυαλό μου να εκκενώσω την περιοχή χωρίς εντολή και θα χαρώ να αρθούν οι συνομιλίες γιατί είχα συνεχείς τηλεφωνικές συνομιλίες με την περιφέρεια και δεκάδες κλήσεις με την αστυνομία και την πυροσβεστική και ρωτούσα τι θα γίνει. Δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη της εκκένωσης. Γιατί μπορεί να δημιουργηθεί πανικός χωρίς να υπάρχει λόγος» και συνέχισε λέγοντας:

«Ρωτούσα συνεχώς την περιφέρεια, την αστυνομία και την πυροσβεστική. Και θα χαρώ να δώσει εντολή ο εισαγγελέας να αρθούν οι τηλεφωνικές κλήσεις. Ρωτούσα από την πρώτη στιγμή, πείτε μου τι κάνουμε και μου έλεγαν περιμένετε, θα σας ενημερώσουμε».

Exit mobile version