ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Εδώ μπαίνουμε στο gov.gr για την αίτηση – Voucher 572 ευρώ!

Ανοίγει η πλατφόρμα για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών, με όσους ενδιαφέρονται να μπαίνουν στο gov.gr.

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Εδώ μπαίνουμε στο gov.gr για την αίτηση - Voucher 572 ευρώ!
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μετά από πολλή συζήτηση ανοίγει επιτέλους η πλατφόρμα για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών, που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, από αύριο Τρίτη 20 Ιουνίου, όσοι θέλουν να κάνουν αίτηση θα μπορούν να το πράττουν στο allazosyskevi.gov.gr.

Εκεί θα παρέχονται επιδοτήσεις από 30% έως 50%, προκειμένου οι πολίτες να αγοράζουν νέες συσκευές και να αντικαθιστούν τις παλιές και ενεργοβόρες.

Το πρόγραμμα αυτό όπως είχε αποκαλυφθεί, καλύπτει τα έξοδα για τα κλιματιστικά, τα ψυγεία και τους καταψύκτες, τις συσκευές δηλαδή που… καίνε το περισσότερο ρεύμα σε ένα σπίτι.

Το πληροφοριακό σύστημα στο gov.gr θα αντλεί όλα τα στοιχεία που χρειάζονται αυτόματα,  ενώ το μόνο που χρειάζεται ο άνθρωπος που θα κάνει την αίτηση είναι κωδικοί του taxisnet, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και το κινητό του τηλέφωνο.

Μόλις η αίτηση γίνει δεκτή, τότε θα λαμβάνει έναν κωδικό, ο οποίος θα είναι στην ουσία η επιδότηση για αγορά από το κατάστημα που επιθυμεί ο ίδιος, το οποίο φυσικά θα συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε νοικοκυριό μπορεί να κάνει τρεις αλλαγές στις ηλεκτρικές συσκευές του και να τις αντικαταστήσει.

Μένει να δούμε αν θα κυλήσει ήρεμα η διαδικασία για την αντικατάσταση των ηλεκτρικών συσκευών ή θα έχουν παρατράγουδα και ελλείψεις.

«Η επιδότηση θα αφαιρείται από το ποσό την ώρα της αγοράς και είναι από 35 έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα και μπορεί να φτάσει έως και τα 710 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και την κατηγορία της συσκευής που θα αντικατασταθεί. Το πρόγραμμα είναι μόνο για τα νοικοκυριά», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

Exit mobile version