ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίνοος: Αυτή είναι η νέα κακοκαιρία που έρχεται (vid)

Αντίνοοος: Ποια θα είναι η πιο επικίνδυνη μέρα της νέας κακοκαιρίας που θα πλήξει την Ελλάδα, σύμφωνα με τις προγνώσεις του καιρού.
Αντίνοος: Αυτή είναι η νέα κακοκαιρία που έρχεται (vid)

Νέα κακοκαιρία, η οποία ονομάζεται «Αντίνοος», αναμένεται να πλήξει την χώρα μας όπως αναφέρει το «meteo.gr». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα κινούμενες προς την Ελλάδα θα έχουν ως αποτέλεσμα να επικρατήσουν συνθήκες έντονης αστάθειας. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη.

Όπως φαίνεται στη διαφάνεια που ακολουθεί, ο «Αντίνοος» θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρκετές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, η ημέρα με τα ισχυρότερα και πιο επικίνδυνα φαινόμενα θα είναι η Τρίτη, 16 Ιουλίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι προβλεπόμενες βροχοπτώσεις από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής, 14 Ιουλίου έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, 17 Ιουλίου.

Όπως έχει δηλώσει στο «ethnos» ο Κώστας Λαγουβάρδος -διακεκριμένος μετεωρολόγος, διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr- «η ονοματοδοσία στις κακοκαιρίες αποσκοπεί στο να διευκολύνει τη μεταφορά της πληροφορίας στους πολίτες ώστε να λάβουν, στο μέτρο του δυνατού, όλα τα απαραίτητα μέτρα-προφυλάξεις για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους.

Το όνομα που θα δοθεί από το Αστεροσκοπείο για κάποια επερχόμενη κακοκαιρία είναι μοναδικό και δεν θα δοθεί σε καμία άλλη καιρική διαταραχή στο μέλλον. Επίσης, αυτό το όνομα δεν επιλέγεται επίτηδες, βάσει της… ‘’προσωποποίησης’’ των ακραίων φαινομένων που θα έρθουν στη χώρα, αλλά εντελώς τυχαία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αντίνοος: Αυτή είναι η νέα κακοκαιρία που έρχεται (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.