ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάτη: Τι κάνουν στα κινητά στην Κύπρο – Έρχεται και στην Ελλάδα

Νέο τρόπο να εξαπατούν χρήστες κινητών τηλεφώνων βρήκαν επιτήδειοι χρησιμοποιώντας το calendar των κινητών.
Απάτη: Τι κάνουν στα κινητά στην Κύπρο – Έρχεται και στην Ελλάδα

Νέα απάτη αποκαλύφθηκε στη Κύπρο σε χρήστες κινητών τηλεφώνων έπειτα από πολλές καταγγελίες που σημειώθηκαν.

Άριστοι γνώστες κινητών τηλεφώνων αλλά και των νέων τεχνολογιών που βρίσκονται μέσα στα εξελιγμένα κινητά τηλέφωνα φαίνεται πως βρήκαν νέο τρόπο για απάτη και να εντοπίζουν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να αποστέλλουν μηνύματα / προσκλήσεις σε ηλεκτρονικές συναντήσεις. Μέσα σε αυτά τα μηνύματα υπάρχουν και μερικά κακόβουλα Links τα οποία δεν πρέπει να επιλεγούν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που συμβαίνει είναι ότι το email από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μεταφέρεται αυτόματα στο πεδίο του κινητού calendar (ημερολόγιο). Με αυτό τον τρόπο χωρίς να το αντιληφθούν οι χρήστες το ημερολόγιο του κινητού τους γεμίζει σημειώσεις.

Ποιοι τρόποι αντιμετώπισης υπάρχουν

Οι οδηγίες από τους ειδικούς προς όσους έχουν λάβει μηνύματα στο ημερολόγιο τα οποία δεν τα θέλουν λένε να απενεργοποιήσουν το σύστημα μετάβασης των μηνυμάτων από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο σημειωματάριο. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι οι χρήστες δεν πρέπει να αποδέχονται τα μηνύματα. Έτσι ακριβώς πρέπει να γίνεται και με ύποπτα sms τα οποία θα πρέπει να διαγράφονται επίσης.

Δεν φαίνεται να υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε συσκευές android και I-phone καθώς έχουν γίνει καταγγελίες στην Κύπρο από χρήστες και των δύο λογισμικών. Η απάτη είναι πολύ πιθανό να έρθει και στην Ελλάδα γι’ αυτό συνιστάται προσοχή από όλους.

 

Διαβάστε Επίσης:

Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν από ρακοσυλλέκτη ποσό μαμούθ 315.000 ευρώ!

Τατάρ: Η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στην Τουρκία

Βόλος: Απίστευτη αθλιότητα – Μητέρα περιμένει 20 μέρες να μάθει από τι πέθανε το αγέννητο βρέφος της

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απάτη: Τι κάνουν στα κινητά στην Κύπρο – Έρχεται και στην Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.