ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάτη: Τι κάνουν στα κινητά στην Κύπρο – Έρχεται και στην Ελλάδα

Νέο τρόπο να εξαπατούν χρήστες κινητών τηλεφώνων βρήκαν επιτήδειοι χρησιμοποιώντας το calendar των κινητών.
Απάτη: Τι κάνουν στα κινητά στην Κύπρο – Έρχεται και στην Ελλάδα

Νέα απάτη αποκαλύφθηκε στη Κύπρο σε χρήστες κινητών τηλεφώνων έπειτα από πολλές καταγγελίες που σημειώθηκαν.

Άριστοι γνώστες κινητών τηλεφώνων αλλά και των νέων τεχνολογιών που βρίσκονται μέσα στα εξελιγμένα κινητά τηλέφωνα φαίνεται πως βρήκαν νέο τρόπο για απάτη και να εντοπίζουν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να αποστέλλουν μηνύματα / προσκλήσεις σε ηλεκτρονικές συναντήσεις. Μέσα σε αυτά τα μηνύματα υπάρχουν και μερικά κακόβουλα Links τα οποία δεν πρέπει να επιλεγούν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που συμβαίνει είναι ότι το email από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μεταφέρεται αυτόματα στο πεδίο του κινητού calendar (ημερολόγιο). Με αυτό τον τρόπο χωρίς να το αντιληφθούν οι χρήστες το ημερολόγιο του κινητού τους γεμίζει σημειώσεις.

Ποιοι τρόποι αντιμετώπισης υπάρχουν

Οι οδηγίες από τους ειδικούς προς όσους έχουν λάβει μηνύματα στο ημερολόγιο τα οποία δεν τα θέλουν λένε να απενεργοποιήσουν το σύστημα μετάβασης των μηνυμάτων από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο σημειωματάριο. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι οι χρήστες δεν πρέπει να αποδέχονται τα μηνύματα. Έτσι ακριβώς πρέπει να γίνεται και με ύποπτα sms τα οποία θα πρέπει να διαγράφονται επίσης.

Δεν φαίνεται να υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε συσκευές android και I-phone καθώς έχουν γίνει καταγγελίες στην Κύπρο από χρήστες και των δύο λογισμικών. Η απάτη είναι πολύ πιθανό να έρθει και στην Ελλάδα γι’ αυτό συνιστάται προσοχή από όλους.

 

Διαβάστε Επίσης:

Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν από ρακοσυλλέκτη ποσό μαμούθ 315.000 ευρώ!

Τατάρ: Η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στην Τουρκία

Βόλος: Απίστευτη αθλιότητα – Μητέρα περιμένει 20 μέρες να μάθει από τι πέθανε το αγέννητο βρέφος της

 

Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Σε συναγερμό για φωτιά Αττική, Βοιωτία και Εύβοια – Προειδοποιούν οι αρχές!

Σε συναγερμό για φωτιά Αττική, Βοιωτία και Εύβοια – Προειδοποιούν οι αρχές!

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για φωτιά.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σχολή NamasteFit: «Άγγιγμα Συναισθημάτων» – Εναέρια Παράσταση για το Bullying και την Ενδοοικογενειακή Βία

Σχολή NamasteFit: «Άγγιγμα Συναισθημάτων» – Εναέρια Παράσταση για το Bullying και την Ενδοοικογενειακή Βία

Η Εναέρια Παράσταση με τίτλο, «Άγγιγμα Συναισθημάτων» ενθουσίασε όσους την παρακολούθησαν από κοντά στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

Κοινωνία
Κοινωνία: Λένα Σαμαρά: Ανείπωτη θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο – Φοβερό το πόσο εύθραυστο είναι το δώρο της ζωής

Λένα Σαμαρά: Ανείπωτη θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο – Φοβερό το πόσο εύθραυστο είναι το δώρο της ζωής

«Τη Δευτέρα, 11 Αυγούστου, θα αποχαιρετίσουμε τη Λένα μας» έγραψε ο συντετριμμένος πατέρας της, Αντώνης Σαμαράς

Κοινωνία
Κοινωνία: Voucher 100 ευρώ: Πότε πληρώνεται – Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Voucher 100 ευρώ: Πότε πληρώνεται – Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το voucher των 100 ευρώ

Κοινωνία
Κοινωνία: Έφυγε από τη ζωή η Λένα Σαμαρά, κόρη του Αντώνη Σαμαρά, σε ηλικία 34 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Λένα Σαμαρά, κόρη του Αντώνη Σαμαρά, σε ηλικία 34 ετών

Βαθιά συγκίνηση έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος της Λένας Σαμαρά, κόρης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 34 ετών, μετά από ανακοπή καρδιάς.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Προκαταρκτική εξέταση από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τις επιδοτήσεις Σεμερτζίδου – Τους 9 έφτασαν οι «γαλάζιοι» που διερευνώνται

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Προκαταρκτική εξέταση από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τις επιδοτήσεις Σεμερτζίδου – Τους 9 έφτασαν οι «γαλάζιοι» που διερευνώνται

Στο μικροσκόπιο οι επιδοτήσεις 2,5 εκατομμυρίων ευρώ - Αυξάνονται συνεχώς οι τριγμοί που προκαλεί το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στην κυβέρνηση

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Ακόμα και τα «Ellinika Hoaxes» επιβεβαιώνουν το μπάζωμα και «αδειάζουν» Γεωργιάδη – Μητσοτάκη για τα «fake news»!

Τέμπη: Ακόμα και τα «Ellinika Hoaxes» επιβεβαιώνουν το μπάζωμα και «αδειάζουν» Γεωργιάδη – Μητσοτάκη για τα «fake news»!

Τα «Ellinika Hoaxes» καταρρίπτουν ολοκληρωτικά το επιχείρημα ότι το μπάζωμα έγινε δήθεν για να «πατήσουν» οι γερανοί

Κοινωνία
Κοινωνία: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία – Αυξημένος κίνδυνος για φωτιά!

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία – Αυξημένος κίνδυνος για φωτιά!

Η Πολιτική Προστασία παίρνει τα μέτρα της!

Κοινωνία
Κοινωνία: Από ναυάγιο σε ναυάγιο – Μπήκε και η Αίγυπτος στον «χορό» αμφισβήτησης της ελληνικής ΑΟΖ ενώ ο Γεραπετρίτης έκανε σόου ελληνοαιγυπτιακής συνεννόησης!

Από ναυάγιο σε ναυάγιο – Μπήκε και η Αίγυπτος στον «χορό» αμφισβήτησης της ελληνικής ΑΟΖ ενώ ο Γεραπετρίτης έκανε σόου ελληνοαιγυπτιακής συνεννόησης!

Η τραγική παθητικότητα της Ελλάδας έκανε όλες τις γειτονικές χώρες να διεκδικούν κομμάτια από την «πίτα» της ελληνικής κυριαρχίας

Κοινωνία