ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απέκρυψαν για δυο ημέρες την τουρκική πρόκληση στην Αλεξανδρούπολη για να μην χαλάσει η πρωθυπουργική φιέστα!

48 ολόκληρες ώρες πήρε στο ΓΕΕΘΑ να ανακοινώσει την παραβίαση των τουρκικών F-16 που έφτασαν 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη
Απέκρυψαν για δυο ημέρες την τουρκική πρόκληση στην Αλεξανδρούπολη για να μην χαλάσει η πρωθυπουργική φιέστα!

Αλεξανδρούπολη – πρόκληση: Ενώ τα συστημικά ΜΜΕ για μέρες δεν έπαυαν να κάνουν διθυραμβικά σχόλια για την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο, μια απίστευτη αποσιώπηση της τουρκικής προκλητικότητας έρχεται να επιβεβαιώσει πως το κομματικό συμφέρον έρχεται πάνω από το εθνικό.

Και αυτό διότι φαίνεται πως η πληροφορία για την αδιανόητη πρόκληση των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που έφτασαν 2,5 μόλις μίλια από την Αλεξανδρούπολη, καθυστέρησε να δοθεί στη δημοσιότητα για δύο ολόκληρα 24ωρα!

Συγκεκριμένα, η παραβίαση των τουρκικών F – 16 έγινε την περασμένη Τετάρτη, στις 18 Μαΐου. Την ακριβώς προηγούμενη μέρα, στις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε στο Κογκρέσο και στη συνέχεια αποθεωνόταν από τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης. Στη συνέχεια ακολούθησαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με την Καμάλα Χάρις, έπειτα δεξίωση που παρέθεσε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και τέλος δείπνο με εκπροσώπους ελληνοαμερικανικών οργανώσεων.

Λίγες μόνο ώρες μετά, και ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ μιλούσαν ακατάπαυστα για τα… παλαμάκια στο Κογκρέσο, τα δύο τουρκικά F – 16 «έσκιζαν» τον ουρανό του εθνικού μας χώρου σε μια πρωτοφανούς θρασύτητας πρόκληση. Κι όμως ο ελληνικός λαός πρωτοέμαθε για την τουρκική απειλή δύο μέρες μετά, την Παρασκευή 20 Μαΐου!

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι αμείλικτο. Γιατί δεν ανακοίνωνε την αθλιότητα των Τούρκων το ΓΕΕΘΑ για δύο ολόκληρες ημέρες; Γιατί δεν έγινε γνωστό το περιστατικό την ίδια μέρα;

Για να μην διαταραχθεί η πρωθυπουργική… φιέστα που είχε στηθεί από το Μαξίμου; Για να μην «ξεθωριάσουν» τα χειροκροτήματα και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που απέσπασε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τόλμησε να πει ούτε τη λέξη «Τουρκία» στις δημόσιες εμφανίσεις του, κι αυτή η «αφωνία» πιθανότατα έγινε σε συνεννόηση με την αμερικανική πλευρά. Οπότε μήπως θα «ενοχλούσε» μια αναφορά στην απίστευτη πρόκληση των Τούρκων; Μήπως θα χαλούσε το ωραιοποιημένο κλίμα; Μήπως βολεύτηκε μέσα στην αποσιώπηση του γεγονότος και ο πρωθυπουργός, που είχε ως κύριο μέλημα του, το επικοινωνιακό του «λίφτινγκ»;

Και τελικά ποια ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ γι’ αυτή την τουρκική επίδειξη δύναμης, με αεροσκάφη να πετούν κοντά την «αμερικανοκρατούμενη» Αλεξανδρούπολη; Απολύτως καμία, στην ουσία. Ένα χλιαρό και άνευρο σχόλιο έκανε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, δηλώνοντας πως «ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες να σέβονται τον κυρίαρχο εναέριο χώρο» και πως «ζητούμε συντονισμό και συζήτηση και όχι προκλητικές ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θανατηφόρα ατυχήματα». Σταθερές στην ουδετερότητα οι ΗΠΑ, δηλαδή, παρά τις επικοινωνιακές κορώνες του Έλληνα πρωθυπουργού.

Και ο απλός πολίτης δικαίως αναρωτιέται: Είναι δυνατόν να παίζονται τέτοια επικοινωνιακά παιχνίδια στη πλάτη του ελληνικού λαού; Η ανακοίνωση μιας σοβαρής παραβίασης να αλλάζει ημερομηνία ανάλογα το τι «βολεύει» την πρωθυπουργική ατζέντα; Τα εθνικά μας θέματα είναι λιγότερο σημαντικά, από το συμφέρον μιας οποιασδήποτε παράταξης;

 

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Φθηνά επικοινωνιακά τρικ για να στοχοποιήσει τους αγρότες – «Στερούν το δικαίωμα να πάει κάποιος στο χωριό του τα Χριστούγεννα»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Φθηνά επικοινωνιακά τρικ για να στοχοποιήσει τους αγρότες – «Στερούν το δικαίωμα να πάει κάποιος στο χωριό του τα Χριστούγεννα»

Μόνο ότι οι αγρότες ήρθαν αν κλέψουν το... πνεύμα των Χριστουγέννων δεν είπε ο πρωθυπουργός - Σιγοντάρισμα στην προπαγάνδα και ο Τασούλας

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση MRB: «Εφιάλτης» στο Μαξίμου η δυναμική Καρυστιανού – Το 31,8% θα την ψήφιζε – Πρώτη η Κωνσταντοπούλου σε δημοτικότητα αρχηγών

Δημοσκόπηση MRB: «Εφιάλτης» στο Μαξίμου η δυναμική Καρυστιανού – Το 31,8% θα την ψήφιζε – Πρώτη η Κωνσταντοπούλου σε δημοτικότητα αρχηγών

Σε «game changer» εξελίσσεται η εκλογική απήχηση της Μαρίας Καρυστιανού - Οργή, φόβος και παραίτηση τα κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών

Κοινωνία
Κοινωνία: Αιχμηρά καρφιά Σαλβίνι προς τη «συμμαχία των προθύμων»: «Εδώ Χίτλερ και Ναπολέων δεν έφτασαν στη Μόσχα, θα φτάσει ο Μερτς και ο Μακρόν;»

Αιχμηρά καρφιά Σαλβίνι προς τη «συμμαχία των προθύμων»: «Εδώ Χίτλερ και Ναπολέων δεν έφτασαν στη Μόσχα, θα φτάσει ο Μερτς και ο Μακρόν;»

Ο Ματέο Σαλβίνι χαρακτήρισε «απίθανη» την επίθεση των Ρώσων στην Ευρώπη και είπε ότι ο πραγματικός κίνδυνος είναι ο «ισλαμικός φανατισμός»

Κοινωνία
Κοινωνία: TikTok: Ελληνίδα ψωνίζει στα Κανάρια νησιά και παθαίνει σοκ με τη διαφορά από Ελλάδα – «3 λίτρα ελαιόλαδο με 11 ευρώ»

TikTok: Ελληνίδα ψωνίζει στα Κανάρια νησιά και παθαίνει σοκ με τη διαφορά από Ελλάδα – «3 λίτρα ελαιόλαδο με 11 ευρώ»

Μισό κιλό χοιρινές μπριζόλες με 3,19 ευρώ - Οργή προκαλούν οι ακραίες διαφορές τιμών με την πανάκριβη Ελλάδα

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση ALCO: Οι 8 στους 10 στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών – Το 56% θέλει εκλογές εντός του 2026

Δημοσκόπηση ALCO: Οι 8 στους 10 στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών – Το 56% θέλει εκλογές εντός του 2026

Κατά 80% οι πολίτες αποδοκιμάζουν το έργο της κυβέρνησης και υποστηρίζουν ότι δεν κατανοεί τις ανάγκες του λαού

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Το ύπουλο δηλητήριο του Netflix στα παιδιά: 41% των «κατάλληλων» σειρών είναι γεμάτες με woke μηνύματα!

Το ύπουλο δηλητήριο του Netflix στα παιδιά: 41% των «κατάλληλων» σειρών είναι γεμάτες με woke μηνύματα!

Έρευνα - σοκ ενός συντηρητικού οργανισμού στις ΗΠΑ εντόπισε 326 σειρές να επιχειρούν πλύση εγκεφάλου με άμεσο ή έμμεσο τρόπο!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σοκ προκαλούν τα αυξανόμενα περιστατικά βίας μεταξύ κοριτσιών – 16χρονη μαχαίρωσε 14χρονη σε σχολείο της Κυψέλης!

Σοκ προκαλούν τα αυξανόμενα περιστατικά βίας μεταξύ κοριτσιών – 16χρονη μαχαίρωσε 14χρονη σε σχολείο της Κυψέλης!

Συνελήφθη η 16χρονη - Το τραύμα του θύματος ευτυχώς ήταν επιφανειακό - Φρίκη προκαλούν τα συνεχόμενα περιστατικά με ανήλικες δράστριες

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση GPO: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ κορυφαίο πολιτικό γεγονός του 2025 – Στηρίζουν αγρότες και μπλόκα οι πολίτες

Δημοσκόπηση GPO: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ κορυφαίο πολιτικό γεγονός του 2025 – Στηρίζουν αγρότες και μπλόκα οι πολίτες

Το ξεσκέπασμα των σκανδάλων και οι λαϊκές κινητοποιήσεις απασχολούν περισσότερο τον κόσμο - Στα «αζήτητα» η εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroυp

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Μας καλούν να πανηγυρίσουμε για τον ψηφιακό «τσάρο» που θέλει να μας κάνει αριθμούς και φέρνει το τέλος των μετρητών; - Έλεος!

Ελευθέριος Ανδρώνης