ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργίες την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου: «Παραλύει» ξανά η χώρα

Απεργίες: Παραλύει η χώρα στις 2 Οκτωβρίου. 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό τομέα και στάση εργασίας στο Δημόσιο, στάση εργασίας και στα σχολεία.
Απεργίες την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου: «Παραλύει» ξανά η χώρα

Απεργίες: Νέα ταλαιπωρία για τους Έλληνες πολίτες, καθώς την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου θα «παραλύσει» εκ νέου η χώρα λόγω απεργιών. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει  η ιστοσελίδα dikaiologitika.gr θα υπάρξει 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στάσεις εργασίας στο Δημόσιο και τα σχολεία από καθηγητές και δασκάλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Αμπελόκηποι: Νεκρός σε συμπλοκή έξω από το Μετρό!

Ειδικότερα απεργούν οι εργαζόμενοι σε λιμάνια, λογιστές, οικοδόμοι ενώ από τις 11 το πρωί κατεβάζει ρολά ο δημόσιος τομέας, εργαζόμενοι σε δήμους, εφορίες, νοσοκομειακοί γιατροί, πολεοδομίες, νομαρχίες, δάσκαλοι και καθηγητές.

Ωστόσο σήμερα (30/9) και αύριο (1/10) αναμένονται αποφάσεις των εργαζομένων στα πλοία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΟΣΕ Προαστιακός απεργία για ΣΣΕ την Πέμπτη

Τη μεταφορά της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρυχθεί για τις 26 Σεπτεμβρίου στις 3 Οκτωβρίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), από 00.00 έως 24.00 για το προσωπικό που απασχολείται στον Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. σε ολόκληρο το δίκτυο.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η μεταφορά πραγματοποιείται ως ένδειξη καλής θέλησης στην ολιγοήμερη παράταση που ζητήθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να ενημερωθεί και να καταθέσει πρόταση για την Σ.Σ.Ε. της ΕΕΣΣΤΥ.

Απεργία και στον ΟΑΣΘ – Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε για τις 2 Οκτωβρίου η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισαν οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης.

Η απόφασή τους γνωστοποιήθηκε με σημερινή ανακοίνωση από το συνδικάτο των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Παράλληλα, με την ανακοίνωσή του, το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 10.30 το πρωί, μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

Ειδικοτερα η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ προκήρυξε νέα πανελλαδική απεργία στον κλάδο και καλεί όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία, για να μην περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης, που σηματοδοτούν μια ανάπτυξη χωρίς τους εργαζόμενους.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απεργίες την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου: «Παραλύει» ξανά η χώρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.