ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο δικαστικό φιάσκο για τη δολοφονία της 43χρονης στην Κω: Καταδίκασαν τον σύντροφο, ενώ τώρα ομολόγησε Πακιστανός – Μια ζωή καταστράφηκε για το τίποτα!

Καταδικάστηκε άδικα και διαπομπεύτηκε για 9 χρόνια ο Αλβανός σύντροφος της 43χρονης Ρουμάνας που σφαγιάστηκε στην Κω το 2014, ενώ όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι ο δράστης ήταν άλλος!
Απίστευτο δικαστικό φιάσκο για τη δολοφονία της 43χρονης στην Κω: Καταδίκασαν τον σύντροφο, ενώ τώρα ομολόγησε Πακιστανός – Μια ζωή καταστράφηκε για το τίποτα!

Δολοφονία – Κως: Μια απίστευτη ανατροπή που δημιουργεί μεγάλους προβληματισμούς για την απονομή δικαιοσύνης στη χώρα μας, ανέκυψε στη δικαστική πορεία της πολύκροτης υπόθεσης δολοφονίας της 43χρονης Ρουμάνας Aciu Flopjca – Aurica του Vasile, μητέρας τριών παιδιών με κατηγορούμενο τον 54χρονο υπήκοο Αλβανίας Ζoto Jani του Aleksander που από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε την εμπλοκή του στο ιδιαζόντως ειδεχθές έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο το 2014.

Όπως αποκάλυψε η «Δημοκρατική», τον περασμένο Ιούλιο συνελήφθη στη Γερμανία ένας Πακιστανός που όπως αποδείχθηκε ήταν ο πραγματικός δράστης της φρικτής δολοφονίας, αφού αυτό επιβεβαιώθηκε από παλαμικό αποτύπωμα που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος! Συγκεκριμένα ο Πακιστανός συνελήφθη στη Γερμανία για κλοπή σε κατάστημα και μετά από έρευνα ταυτοποιήθηκε το αποτύπωμα, ενώ ανακρινόμενος φέρεται να ομολόγησε ότι είχε κατακρεουργήσει τη 43χρονη Ρουμάνα, μαχαιρώνοντας την στην καρωτίδα, στα γεννητικά όργανα και στον μαστό!

Ο Αλβανός που από την πρώτη στιγμή δήλωσε αθώος, κρίθηκε ένοχος ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου και καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2015 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ποινή φυλάκισης 3 ετών και 5 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για μία δολοφονία που δεν έκανε ποτέ, και όμως στιγματίστηκε γι’ αυτή!

Τον Δεκέμβριο του 2017, δηλαδή 2μισι χρόνια αφότου ο αθώος Αλβανός φυλακίστηκε, ο επικεφαλής του γραφείου εγκληματολογικών ερευνών της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου έδωσε νέα στοιχεία από την ταυτοποίηση αποτυπωμάτων που ελήφθησαν από το μπάνιο στο οποίο βρέθηκε νεκρό από μαχαιρώματα το θύμα.

Από αυτά τα στοιχεία προέκυψε ότι δακτυλικά αποτυπώματα που ελήφθησαν από πλακάκια του μπάνιου δίπλα στο άψυχο σώμα της 43χρονης, ανήκαν με απόλυτη βεβαιότητα σε έναν Πακιστανό, ο οποίος διέμενε με ομοεθνείς του σε διαμέρισμα ορόφου στην πολυκατοικία όπου διεπράχθη το έγκλημα!

Με τα νέα δεδομένα, ο καταδικασμένος Αλβανός αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, κατόπιν όμοιας εισήγησης του Εισαγγελέα της έδρας και σε ικανοποίηση αιτήσεως αναστολής της ποινής του.

Η εξωφρενικά άστοχη απόφαση της Δικαιοσύνης που κατέστρεψε τη ζωή ενός αθώου ανθρώπου επιβλήθηκε παρά το ότι:

  • Ο εργοδότης του Αλβανού επιβεβαίωσε στη δίκη ότι ο κατηγορούμενος τη στιγμή του φόνου βρισκόταν στον φούρνο στο οποίο εργαζόταν σε μικρή απόσταση από τον τόπο του εγκλήματος, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την έρευνα των καμερών ασφαλείας του καταστήματος, αλλά και την εξέταση υπαλλήλων!
  • Στην προηγούμενη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, αστυνομικός είχε καταθέσει ότι δεν μπορεί το συγκεκριμένο έγκλημα να έγινε από τον κατηγορούμενο μέσα σε 6 λεπτά και συγκεκριμένα από την 01.38 που αναχώρησε από την εργασία του σε φούρνο και την 01.44 όταν τηλεφώνησε για να ενημερώσει για το έγκλημα τις Αρχές.
  • Στις έρευνες DNA που είχαν γίνει, δεν είχαν προκύψει στοιχεία σε βάρος του Αλβανού, απεναντίας όμως βρέθηκε σε νύχι, στο δεξί χέρι και στο παντελόνι του θύματος γενετικό υλικό από άγνωστο άνδρα!

Πως θα πάρει τη ζωή του πίσω αυτός ο άνθρωπος;

Εδώ τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα και αφορούν φυσικά την αλλοπρόσαλλη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Ένας αθώος άνθρωπος φυλακίστηκε. Η ζωή του καταστράφηκε. Η οικογένεια του στιγματίστηκε στην κοινωνία της Κω ως συγγενείς δολοφόνου, και οι άνθρωποι έχασαν τις δουλείες τους και καταστράφηκαν οικονομικά. Τα δημοσιεύματα για το «τέρας» της Κω που έσφαξε την άτυχη μητέρα τριών παιδιών, μονοπωλούσαν την επικαιρότητα εκείνο τον καιρό και ο αδίκως κατηγορούμενος συγκέντρωσε όλο το ανάθεμα από το πανελλήνιο.

Τελικά αποκαλύπτεται ότι αυτός ο άνθρωπος ζούσε ένα πολυετές μαρτύριο μιας άδικης καταδικαστικής απόφασης και το πραγματικό «τέρας» κυκλοφορούσε ελεύθερο και έκανε… τουρισμό στη Γερμανία για να γλυτώσει τις συνέπειες του νόμου! Για ποιο λόγο έγινε αυτό το τραγικό λάθος; Έπρεπε ο Αλβανός να έχει στο πλάι του 2-3 ΜΚΟ και μια ομάδα… «αλληλέγγυων» για να εξετάσει από την αρχή η Δικαιοσύνη τα προφανή και να μην τον καταδικάσει άδικα;

Αυτός ο άνθρωπος πώς θα πάρει τη ζωή του πίσω τώρα; Πώς θα επανορθώσει την τιμή του και την υπόληψή του; Ποιος θα τον αποζημιώσει για την ηθική βλάβη, την ψυχική οδύνη και την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστη; Ποιος εκπρόσωπος του κράτους θα του ζητήσει συγγνώμη και γιατί τα δικαστικά όργανα που λαμβάνουν τέτοιες αδιανόητες αποφάσεις του «ποδαριού», βρίσκονται στο απυρόβλητο; Ο Αλβανός διαπομπεύτηκε άδικα για τόσο καιρό, άλλα αυτοί που του έκαναν τη ζωή «κόλαση» θα παραμείνουν προστατευμένοι στην αφάνεια και μάλιστα χωρίς συνέπειες και χωρίς να λογοδοτήσουν; Αυτήν την ποιότητα Δικαιοσύνης θέλουμε για το κράτος μας;

Ένας αθώος άνθρωπος έχασε 9 χρόνια από τη ζωή του γιατί κάποιοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης έπρεπε να… καταδικάσουν κάποιον, παρά τις σοβαρές ενδείξεις ότι κατηγορήθηκε ο λάθος άνθρωπος! Αν δεν ήταν η Γερμανική αστυνομία να συλλάβει τον πραγματικό ένοχο, ίσως ο Αλβανός να ζούσε ακόμα με περιοριστικούς όρους και να εμφανιζόταν στο αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα!

Τραγικές καταστάσεις. Μια Δικαιοσύνη Μπανανίας που δυστυχώς με κάτι τέτοια φιάσκο προσβάλλει εκείνους τους λειτουργούς που κάνουν σωστά τη δουλειά τους και δεν «ξεπετούν» υποθέσεις καταστρέφοντας ζωές για το τίποτα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτο δικαστικό φιάσκο για τη δολοφονία της 43χρονης στην Κω: Καταδίκασαν τον σύντροφο, ενώ τώρα ομολόγησε Πακιστανός – Μια ζωή καταστράφηκε για το τίποτα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.