ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο! O Άδωνις Γεωργιάδης έκανε υποδείξεις στο δικαστήριο για το ΚΕΕΛΠΝΟ – Φρουρός του, επιτέθηκε σε δικηγόρο!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φώναζε: «τι διαδικασία είναι αυτή;» και προσωπικός φρουρός του έσπρωξε τον δικηγόρο του Παύλου Πολάκη!
Απίστευτο! O Άδωνις Γεωργιάδης έκανε υποδείξεις στο δικαστήριο για το ΚΕΕΛΠΝΟ – Φρουρός του, επιτέθηκε σε δικηγόρο!

Δεν σταματούν τα μεγαλοστελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη να δείχνουν ότι θεωρούν τη χώρα ως ιδιοκτησία τους. Δεν έχουν αφήσει θεσμό για θεσμό που να μην κάνουν τα «νταηλίκια» τους, και μάλιστα σε κοινή θέα. Δεν σέβονται καμία διάκριση εξουσιών και συμπεριφέρονται σαν «σερίφηδες» που μπορούν να ελέγχουν τα πάντα.

Πριν λίγες μέρες βγήκαν στη δημοσιότητα οι τραμπουκισμοί του βουλευτή της ΝΔ (και προέδρου της Εξεταστικής για τα Τέμπη), Δημήτρη Μαρκόπουλου, προς έναν καθηγητή, επειδή δεν είχε βάλει καλό βαθμό στο παιδί του.

Και σήμερα έχουμε τον τραμπουκισμό του Άδωνι, όχι απλά προς ένα πρόσωπο, αλλά απέναντι στην ίδια τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Πρόκειται για ένα εξωφρενικό περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης στο Γ’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, την περίοδο που ο Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν υπουργός.

Την ώρα που κατέθετε ο Παύλος Πολάκης στο δικαστήριο, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρενέβη και άρχισε να κάνει… παρατηρήσεις στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης (!) για τον τρόπο που συντόνιζαν τη διαδικασία, φωνάζοντας: «Τι διαδικασία είναι αυτή;».

Και σαν σωστός «σερίφης» που έχει λόγο για τα πάντα, ο Άδωνις Γεωργιάδης μετέτρεψε το δικαστήριο σε «σαλούν» αμέσως μετά. Μόλις ο δικηγόρος του Παύλου Πολάκη, Γιάννης Απατσίδης, διαμαρτυρήθηκε για την ωμή παρέμβαση του υπουργού Υγείας στο δικαστήριο, ένας αστυνομικός φρουρός του Άδωνι πήγε και απώθησε βίαια τον κ. Απατσίδη, μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων όσων παρίσταντο στη αίθουσα!

Με προκλητικό ύφος ο υπουργός Υγείας δήλωσε απευθυνόμενος στους δικαστές όταν τελείωσε η δίκη, (η οποία διεκόπη για 13 Μαρτίου) ότι δεν γίνεται να λαμβάνουν υπόψιν το πρόγραμμα του Πολάκη, καθώς και εκείνος έχει… βαρύ πρόγραμμα.

Αμέσως μετά το περιστατικό, ο Γιάννης Απατσίδης ειδοποίησε την αστυνομία για να καταθέσει μήνυση στον αστυνομικό φρουρό του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αποχώρησε μαζί με τον υπουργό.

«Δεν πρέπει να κλείσει έτσι η συνεδρίαση. Θα πρέπει να υπάρχει ο προσήκων σεβασμός» δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου για την ωμή παρέμβαση του υπουργού, ο οποίος δεν έχει κληθεί ως μάρτυρας στο δικαστήριο για κατ’ αντιπαράθεση εξέταση με τον κ. Πολάκη.

Αυτό ήταν άλλο ένα περιστατικό πού δείχνει πως αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της Δικαιοσύνης η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γι’ αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία καταδικάστηκε η Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, ως χώρα που καταστρατηγείται το κράτος Δικαίου. Το να επιτίθεται ένας φρουρός του υπουργού σε έναν δικηγόρο την ώρα ενός δικαστηρίου, είναι εικόνα βγαλμένη από τις μαύρες σελίδες της Επταετίας.

Πολάκης για ΚΕΕΛΠΝΟ: «όργιο ρουσφετολογικών διορισμών»

Στην κατάθεσή του ο Παύλος Πολάκηςανέφερε ότι «το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, καθώς λειτούργησε ως η offshore του Δημοσίου». Μάλιστα, μίλησε για «όργιο ρουσφετολογικών διορισμών».

«Οι περισσότεροι προσλήφθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους τοποθετήθηκαν στο γραφείο του κ Γεωργιάδη. Δηλαδή ήταν άνθρωποι που ήθελε συνεργάτες του, πιο λαϊκά βύσματα ή ρουσφέτια του, και οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Υπάρχουν χαρτιά που λένε ότι ορισμένοι δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους, όπως και δυο γιατροί που δεν προκύπτει αν πάτησαν ποτέ στα νοσοκομεία, δηλαδή πρόκειται αργομισθία» ανέφερε ο Πολάκης και έκανε λόγο για καραμπινάτη υπόθεση απιστίας.

«Οι κατηγορούμενοι κινήθηκαν με εντολή του πολιτικού τους προϊστάμενου» τόνισε ο Πολάκης σημειώνοντας ότι «δεν υπήρξε καμία νόμιμη διαδικασία προκήρυξης» και ότι «υπάρχουν πλαστογραφημένες αποφάσεις του 2008 για να δικαιολογήσουν τις προσλήψεις».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτο! O Άδωνις Γεωργιάδης έκανε υποδείξεις στο δικαστήριο για το ΚΕΕΛΠΝΟ – Φρουρός του, επιτέθηκε σε δικηγόρο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.