ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρναούτογλου: Τι προβλέπει για τον καιρό της νέας εβδομάδας (vid)

Δείτε βίντεο με το δελτίο καιρού της νέας εβδομάδας με τον Σάκη Αρναούτογλου.
Αρναούτογλου: Τι προβλέπει για τον καιρό της νέας εβδομάδας (vid)

Σταδιακή άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία από σήμερα Δευτέρα (19/8) έως την Παρασκευή 23/08, σύμφωνα με το meteo.gr. Παράλληλα πιο κάτω μπορείτε να δείτε το δελτίο καιρού της εβδομάδας με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Aπό εκεί και πέρα, η τάση της θερμοκρασίας σε ύψος 1500 μέτρων πάνω από την Αττική για τις επόμενες 7 ημέρες καθώς και ο μέσος όρος για τα έτη 1981-2010 παρουσιάζονται στο γράφημα που ακολουθεί.

Όπως φαίνεται, τη Δευτέρα 19/08 και την Τρίτη 20/08 η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη του μέσου όρου, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιάσει άνοδο η οποία θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 7 βαθμών Κελσίου, ανεβάζοντας έτσι την μέγιστη τιμή της για την Παρασκευή 23/08 κοντά στους 40 βαθμούς.

Παράλληλα, ενισχυμένο θα παραμείνει το μελτέμι τόσο τη Δευτέρα 19/08 όσο και την Τρίτη 20/08. Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα της Τρίτης 20/08. Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 μποφόρ τη Δευτέρα 19/8.

Δείτε το δελτίο με τον Σάκη Αρναούτογλου

Τα πρώτα κάθετα δάση της Αφρικής φυτεύονται στο Κάιρο

Εξάλλου «κάθετα δάση» καταμεσής της ερήμου, στην καρδιά της νέας Διοικητικής πρωτεύουσας της Αιγύπτου, 45 χιλιόμετρα ανατολικά του Καΐρου, θα δημιουργήσει ο Ιταλός αρχιτέκτονας Στέφανο Μποέρι, γράφει ο αιγυπτιακός Τύπος, κάνοντας λόγο για τα πρώτα «δάση» αυτού του είδους σε ολόκληρη την Αφρική.

Πρόκειται για τρεις επταόροφες πολυκατοικίες κτισμένες σε μορφή κύβου, πλάτους και ύψους 30 μέτρων, που θα διαθέτουν στις μοναδικές βεράντες τους 350 δέντρα και 14.000 φυτά από 100 είδη που θα μπορούν να αντέξουν στο δύσκολο κλίμα της ερήμου. Το ένα από τα τρία αυτά «πράσινα» κτίρια θα χρησιμοποιηθεί ως ξενοδοχείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Καιρός: Έκτακτο δελτίου από την ΕΜΥ τη Δευτέρα

Σύμφωνα με τις μελέτες, τα φυτά σε κάθε επίπεδο θα παρέχουν φυσική σκιά και θα βελτιώσουν την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα απορροφώντας περίπου 7 τόνους διοξειδίου του άνθρακα και παράγουν 8 τόνους οξυγόνου ετησίως.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το όλο πρόγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αρναούτογλου: Τι προβλέπει για τον καιρό της νέας εβδομάδας (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.