ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρση μέτρων: Γέμισαν τα Zara πριν καλά καλά ανοίξουν!

66.010 λιανεμπορικές και άλλες επιχειρήσεις ξεκίνησαν από σήμερα τη λειτουργία τους στο πλαίσιο του δεύτερου σταδίου της άρσης των μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω του κορονοϊού. Στα καταστήματα που επανεκκίνησαν από σήμερα τη λειτουργία τους ανήκουν και εκείνα της ένδυσης και υπόδησης. Ανάμεσά τους και τα Zara, η αλυσίδα καταστημάτων που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στον...
Άρση μέτρων: Γέμισαν τα Zara πριν καλά καλά ανοίξουν!

66.010 λιανεμπορικές και άλλες επιχειρήσεις ξεκίνησαν από σήμερα τη λειτουργία τους στο πλαίσιο του δεύτερου σταδίου της άρσης των μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω του κορονοϊού.

Στα καταστήματα που επανεκκίνησαν από σήμερα τη λειτουργία τους ανήκουν και εκείνα της ένδυσης και υπόδησης. Ανάμεσά τους και τα Zara, η αλυσίδα καταστημάτων που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στον γυναικείο πληθυσμό, σε κατάστημα της οποίας στην Καλλιθέα σχηματίστηκε τεράστια ουρά από καταναλωτές που ήθελαν, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυψέλη – Επεισόδια: Αδύνατον να κυνηγάει η αστυνομία τον κόσμο (vids)

Υπενθυμίζεται ότι για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους ισχύουν ειδικοί κανόνες τόσο όσον αφορά στα μέτρα ασφαλείας όσο και στις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται.

Συγκεκριμένα:

για επιχειρήσεις έως 20τμ: τέσσερα άτομα, από 20-100 τμ: τέσσερα άτομα + ένα άτομο ανά 10τμ και άνω των 100τμ: δώδεκα άτομα + ένα άτομο ανά 15τμ. Σε περίπτωση που το εμβαδόν του καταστήματος υπερβαίνει τα 300τμ και αναπτύσσεται σε περισσότερα του ενός επιπέδου ισχύει και το κριτήριο επιπέδων, δηλαδή επιτρέπεται έως ένα άτομο ανά 10τμ ανά όροφο. Ισχύει η υποχρεωτική απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ ατόμων. Επίσης είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες.

Συνιστάται επίσης η μη χρήση ανελκυστήρων, ενώ περίπτωση ανάγκης χρήσης, το επιτρεπόμενο όριο πληρότητας είναι το 40%. Αν υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες, επιτρέπεται η χρήση του ανελκυστήρα μόνο σε άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένους και για την τροφοδοσία του καταστήματος. Η λειτουργία των καταστημάτων ξεκινά στις 10 πμ‬ εξαιρουμένων των καταστημάτων πώλησης χρωμάτων και λοιπών βιομηχανικών ειδών που επιτρέπεται η λειτουργία τους από τις ‪7 πμ.‬

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άρση μέτρων: Γέμισαν τα Zara πριν καλά καλά ανοίξουν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.