ΚΟΙΝΩΝΙΑ

AstraZeneca: Οι περιπτώσεις θρόμβωσης στη 2η δόση

Τις περιπτώσεις που μπορεί η δεύτερη δόση του εμβολίου να φέρει θρομβώσεις, ανάλυσε ο καθηγητής Θ. Βασιλακόπουλος.
AstraZeneca: Οι περιπτώσεις θρόμβωσης στη 2η δόση

AstraZeneca: Τις περιπτώσεις που μπορεί η δεύτερη δόση του εμβολίου να φέρει θρομβώσεις, ανάλυσε ο καθηγητής Θ. Βασιλακόπουλος.

Καλεσμένος στον ΣΚΑΪ προκειμένου να μιλήσει για το εμβόλιο της AstraZeneca, ήταν ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας Θ. Βασιλακόπουλος.

Συγκεκριμένα, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως «η πιθανότητα να πάθεις κάποια θρόμβωση ή επιπλοκή στην δεύτερη δόση είναι ελάχιστη», όταν και ρωτήθηκε το κατά πόσο θα ήταν καλύτερο ένας πολίτης, που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 30-49 και έχει ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, να επιλέξει να κάνει την δεύτερη δόση με κάποιο άλλο εμβόλιο.

Όπως ανέφερε οι περιπτώσεις είναι ελάχιστες, αφού έχουν αναφερθεί μέχρι προσφάτων έξι περιστατικά σε εκατομμύρια δόσεις.

«Είναι απειροελάχιστα» υπογράμμισε και ξεκαθάρισε πως όποιος δεν είχε κάποια αντίδραση την πρώτη φορά, γεγονός που κι αυτό είναι σπάνιο, τότε σίγουρα τη δεύτερη είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Παράλληλα ο καθηγητής επεσήμανε πως οι πιθανότητες να νοσήσει κανείς από το κορονοϊό είναι εξαπλάσιες από το να πάθει θρόμβωση από το εμβόλιο.

Διαβάστε επίσης:

Μέρκελ και Σόιμπλε αποφάσιζαν για την Ελλάδα χωρίς να δίνουν λογαριασμό!

Παναθηναϊκός: Τα πάντα είναι σχετικά

Ελληνοτουρκικά: Ετοιμάζει σόου ο Τσαβούσογλου σε Θράκη και Αθήνα μετά την ήττα από Δένδια;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «AstraZeneca: Οι περιπτώσεις θρόμβωσης στη 2η δόση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.