ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθηνά Λινού: Οι μαθητές πρέπει να κάνουν τα self tests μέσα στις σχολικές αίθουσες

Στην σημασία του σωστού και τακτικού ελέγχου των μαθητών μετά το άνοιγμα των σχολείων στάθηκε η Αθηνά Λινού η οποία πρότεινε τα self tests να γίνονται στο σχολείο.
Αθηνά Λινού: Οι μαθητές πρέπει να κάνουν τα self tests μέσα στις σχολικές αίθουσες

Η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, παραχώρησε συνέντευξη στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης «TV100».

Στη συνέντευξη η κ. Λινού μίλησε για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και για την κατάσταση η οποία επικρατεί στην Βόρεια Ελλάδα με τα αυξανόμενα κρούσματα αλλά και τα χαμηλά νούμερα στους εμβολιασμούς.

H Αθηνά Λινού υποστήριξε ότι πρέπει να αυξηθούν τα μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές με πολλά κρούσματα χωρίς ωστόσο αυτά να φτάσουν στο επίπεδο του lockdown και πάρουν αστυνομικό χαρακτήρα. «Αξιοποιήστε τον υπαίθριο χώρο, φορέστε μάσκα σε όλους τους χώρους, αποφύγετε τους εσωτερικούς χώρους εστίασης», τόνισε η επιδημιολόγος.

Στη συνέχεια, σε ερώτηση που της τέθηκε σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου και το αν αυτή θα το πρότεινε στο γενικό πληθυσμό, αυτή δήλωσε: «Εάν είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ του να εμβολιαστεί κάποιος ανεμβολίαστος με 1η και 2η δόση και να δώσουμε μια τρίτη δόση σε έναν υγιή άνθρωπο, θα πρέπει να προτιμήσουμε τον ανεμβολίαστο.»

«Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εξέτασης των παιδιών στα σχολεία»

Όσον αφορά την λειτουργία των σχολείων που ξεκίνησαν κανονικά αυτό το μήνα η κ. Λινού είχε τις δικές τις ενστάσεις. Συγκεκριμένα πρότεινε ότι για την σωστή τους λειτουργία και για την αποφυγή διασποράς του Κορονοϊού στις σχολικές αίθουσες πρέπει να αλλάξει η διαδικασία του ελέγχου πριν μπουν στις τάξεις.

«Τα self tests δεν πρέπει να γίνονται στο σπίτι 24 ή 48 ώρες πριν να πάει το παιδί στο σχολείο. Το ιδανικό θα ήταν να γίνονται μέσα στις αίθουσες, με επίβλεψη των εκπαιδευτικών ή με part time απασχόληση λειτουργών υγείας. Σε περίπτωση που βρεθεί το πρώτο κρούσμα, θα πρέπει να ειδοποιηθεί ο ΕΟΔΥ και να γίνουν rapid tests σε όλα τα παιδιά αμέσως», είπε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αθηνά Λινού: Οι μαθητές πρέπει να κάνουν τα self tests μέσα στις σχολικές αίθουσες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.