ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Black Friday: Γιατί πολλές προσφορές του 1+1 είναι κοροϊδία (vid)

«1+1 ΔΩΡΟ»: Όταν το «ένα» είναι φθηνότερο από τα «πολλά σε προσφορά»
Black Friday: Γιατί πολλές προσφορές του 1+1 είναι κοροϊδία (vid)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega Channel, αρκετές προσφορές κατά τη Black Friday που αφορούν προϊόντα 1+1 είναι κοροϊδία κι έτσι οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι προσφορές 1+1 είναι προωθητικές ενέργειες των εταιρειών και όχι των σούπερ μάρκετ και κατά κανόνα αποτελούν έναν τρόπο ώστε ο καταναλωτής να αγοράσει φθηνότερα κάποια προϊόντα ή αγαθά. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που συμβαίνει πάντα.

Αν κάποιος αφιερώσει χρόνο στο να παρακολουθεί τις προσφορές σε διάφορα καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα διαπιστώσει οτι οι προσφορές 1+1 κοστίζουν τελικά όσο δύο προϊόντα ή έστω κάπου εκεί κοντά.

Πχ μία σοκολάτα κουβερτούρα των 170 γραμμαρίων έχει σε συσκευασία 1+1 δώρο 4,46 ευρώ, όμως σε άλλο σούπερ μάρκετ η ίδια συσκευασία έχει 2,25 ευρώ.

Αλεύρι 1 κιλό μονή συσκευασία έχει 1.29 ευρώ. Το ίδιο αλεύρι στο ίδιο σούπερ μάρκετ, τριπλή συσκευασία 2+1 δώρο έχει 4,04 ευρώ.

Οπως αναρωτιέται μάλιστα το Mega συμφέρει λοιπόν κάποιον να αγοράσει παραπάνω προϊόντα και να πληρώσει παραπάνω λεφτά για να έχει ένα ελάχιστο στην πραγματικότητα κέρδος; Αυτή είναι πάντα η απορία, ειδικά για τους καταναλωτές που δεν θέλουν να στοκάρουν προϊόντα και που έχουν έναν σφιχτό προϋπολογισμό που ίσα ίσα τους επιτρέπει να αγοράσουν τα ψώνια που κάθε μήνα θα γεμίσουν το τραπέζι τους.

Black Friday: Παραδείγματα με προσφορές 1+1 που είναι ακριβότερες από ότι να πάρεις ξεχωριστά το προϊόν 

Δηλαδή:

Μονή συσκευασία: 1.29€

2+1 δώρο: 4.04€

3 «μονές» συσκευασίες: 3.87€

Το 2+1 είναι 0.17€ ακριβότερο

Σε άλλη περίπτωση κόκκινου κρασιού η προσφορά 1+1 είναι στα 9.50 ευρώ, ενώ το μπουκάλι στα 4.60 ευρώ σε άλλο σούπερ μάρκετ.

Δηλαδή:

Προσφορά 1+1= 9.50€

Ένα μπουκάλι: 4.60€

Δύο «μονά» μπουκάλια: 9.20€

Χάνει 0,30€ ο καταναλωτής με το 1+1

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Black Friday: Γιατί πολλές προσφορές του 1+1 είναι κοροϊδία (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.