ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Car Wallet: Πότε θα εφαρμοστεί το ψηφιακό πορτοφόλι οδηγού/οχήματος

Από τον Ιούλιο αναμένεται να είναι έτοιμο προς εφαρμογή το Car Wallet, το οποίο θα έχει σε ηλεκτρονική μορφή την άδεια οδήγησης μαζί με τα σημαντικότερα στοιχεία του οχήματός μας.
Car Wallet: Πότε θα εφαρμοστεί το ψηφιακό πορτοφόλι οδηγού/οχήματος

Το αυτοκίνητό μας ετοιμάζεται να αποκτήσει ψηφιακή ταυτότητα. Ο λόγος για Car Wallet θα έχει σε ηλεκτρονική μορφή την άδεια οδήγησης μαζί με τα σημαντικότερα στοιχεία του οχήματός μας.

Το Car Wallet αναμενόταν αν είναι έτοιμο προς εφαρμογή από τον περασμένο Μάρτιο αρχικά, σύμφωνα με τις αρχικές εξαγγελίες των αρμόδιων φορέων.

Τελικά, νεότερες πληροφορίες λένε ότι το «ψηφιακό πορτοφόλι» οδηγού/οχήματος θα είναι έτοιμο μέσα στον Ιούλιο, δηλαδή από τον επόμενο μήνα.

Αναλυτικότερα το πρώτο στοιχείο που θα περιέχει θα είναι η άδεια οδήγησης κάθε ΙΧ και οχήματος γενικότερα. Ο ιδιοκτήτης του κάθε οχήματος θα χρειάζεται να κατεβάσει την σχετική εφαρμογή του Car Wallet στο smartphone του και στη συνέχεια θα μπορεί να ενσωματώσει σε αυτή το δίπλωμά του σε ψηφιακή μορφή.

Από εκεί και πέρα στο επόμενο στάδιο, το Car Wallet θα μπορεί να περιλαμβάνει ψηφιακά όλα τα στοιχεία του οδηγού αλλά και των οχημάτων του.

Οσο για την ενσωμάτωση της άδειας κυκλοφορίας και του ΚΤΕΟ θα αναμένεται να είναι εφαρμόσιμη μέχρι το τέλος του έτους ενώ επιπλέον από το 2023 θα ακολουθήσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Φυσικά κάθε στοιχείο που θα είναι καταχωρημένο στο «ψηφιακό πορτοφόλι» θα έχει νομική ισχύ. Κάτι που σημαίνει ότι ένας οδηγός που θα δεχθεί έλεγχο από την Τροχαία, θα μπορεί να δείχνει το δίπλωμά του ή την άδεια οδήγησης μέσω του Car Wallet. Μάλιστα και οι Αρχές θα έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία.

Τέλος η σημαντικότερη δυσκολία που έχει προκύψει μέχρι στιγμής είναι η ένταξη του ιστορικού σέρβις του οχήματος στην εφαρμογή. Κι αυτό διότι αυτό απαιτεί όλες οι εργασίες που γίνονται σε ένα όχημα να καταχωρούνται ηλεκτρονικά σε συγκεκριμένη βάση δεδομένων, από όλα τα συνεργεία, εξουσιοδοτημένα ή μη.

Συνεπώς αυτό το στοιχείο είναι αναμένεται να είναι και το τελευταίο που θα ενσωματωθεί στο Car Wallet.

Ποια στοιχεία θα περιέχει το Car Wallet

  • την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος,
  • το ασφαλιστήριο συμβόλαιο,
  • τη βεβαίωση τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ),
  • το ιστορικό συντήρησης του οχήματος,
  • τις παραβάσεις και τους βαθμούς στο point system.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Car Wallet: Πότε θα εφαρμοστεί το ψηφιακό πορτοφόλι οδηγού/οχήματος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.