ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χάος στον Λίβανο: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση μετά τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό (vids)

Λίβανος: Την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου μετά την έκρηξη που ισοπέδωσε τη Βηρυτό, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Χάος επικρατεί στον Λίβανο: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση μετά τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Λίβανος: Την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου του Λιβάνου, λίγες ημέρες μετά την πολύνεκρη έκρηξη που ισοπέδωσε το λιμάνι της Βηρυτού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας. Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ θα ανακοινώσει επισήμως την παραίτηση της κυβέρνησής του, με διάγγελμα προς το έθνος απόψε στις 19.30.

Η απόφαση ελήφθη υπό την πίεση στην κυβέρνηση από τις παραιτήσεις τεσσάρων υπουργών και 9 βουλευτών, ενώ ξεχειλίζει το κύμα οργής των Λιβανέζων, με αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που κλιμακώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο και κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία.

Ο υπουργός Υγείας, Χαμάντ Χασάν, είπε ότι ο πρωθυπουργός Χασάν Ντιάμπ κατευθύνεται στο προεδρικό μέγαρο για να υποβάλει την παραίτηση σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου.

Στη Βηρυτό, μετά την απίστευτη τραγωδία στο λιμάνι στις 4 Αυγούστου, παραμένουν αγνοούμενοι περισσότεροι από 400 άνθρωποι, ενώ πάνω από 30.000 είναι οι άστεγοι, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των αρχών, η πρωτεύουσα του Λιβάνου μετρά 220 νεκρούς, 7.000 τραυματίες, εκ των οποίων οι 120 σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε 110.

Πηγές: ΕΡΤ

Exit mobile version