ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαράτσι 2% σε υπολογιστές,κινητά και τάμπλετ

Σύμφωνα με νέα τροπολογία της κυβέρνησης έρχεται η  «εφάπαξ εύλογη αμοιβή 2%»
Χαράτσι 2% σε υπολογιστές,κινητά και τάμπλετ

Την εφάπαξ “εύλογη αμοιβή” 2% σε τάμπλετ κινητά αλλά και υπολογιστές ετοιμάζεται να εισάγει η κυβέρνηση με μία νέα τροπολογία που έφερε την Τρίτη.

Η εφάπαξ «εύλογη αμοιβή»,θα αφορά τους δικαιούχους πνευματικών έργων και προβλέπει την επιβολή του τέλους σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ανεξαιρέτως.

Ο ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος), από την πλευρά του έκανε λόγο για «άδικο» αλλά και «αντιαναπτυξιακό» ψηφιακό τέλος, το οποίο δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση ανέφερε χαρακτηριστικά:

 «Ο ΣΕΠΕ εκφράζει για πολλοστή φορά την έντονη αντίθεσή του στον νόμο για την εύλογη αμοιβή των πνευματικών δικαιωμάτων με αφορμή τη συγκεκριμένη τροποποίηση και επισημαίνει τις σοβαρές συνέπειες που θα επιφέρει».

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα πως πριν μερικές ημέρες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τάσος Τζήκας ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να αποσυρθεί το μέτρο λέγοντας πως πρόκειται για:

 «Ένα μέτρο άδικο, που πλήττει ευθέως το μεγάλο στοίχημα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τη διεθνή ανταγωνιστικότητα του κλάδου».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαράτσι 2% σε υπολογιστές,κινητά και τάμπλετ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.