ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρήση μάσκας: Πού είναι υποχρεωτική από σήμερα (vids)

Η χρήση μάσκας είναι από σήμερα (29/7) υποχρεωτική. Δείτε πού και πότε πρέπει να τη χρησιμοποιείτε.
Χρήση μάσκας: Πού είναι υποχρεωτική από σήμερα (vids)

Η χρήση μάσκας είναι από σήμερα (29/7) υποχρεωτική. Δείτε πού και πότε πρέπει να τη χρησιμοποιείτε.

Η σχετική εισήγηση των ειδικών κάνει τη χρήση μάσκας υποχρεωτική – τόσο για τους πελάτες, όσο και για τους εργαζόμενους – σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), σε καταστήματα λιανικής, σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτιά στο Μάτι: Απολογείται σήμερα η Δούρου (vid)

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική στα ΜΜΜ, στα ταξί και στα σούπερ μάρκετ.

Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς

«Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα και η συνολική εικόνα που έχουμε είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκκλησιών τηρούν όλους τους κανόνες. Το αν θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, επειδή προφανώς υπάρχει συγχρωτισμός είναι κάτι που αυτή τη στιγμή δεν το εξετάζουμε.

Πάμε βήμα βήμα και νομίζω ότι, σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος, αν προκύψει η ανάγκη για οποιοδήποτε περαιτέρω μέτρο, θα αποτελεί το αποτέλεσμα μιας συνεννόησης μαζί τους και συγκεκριμένης πρότασης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Υποχρεωτική η μάσκα από την Τετάρτη σε τράπεζες, ΔΕΚΟ και καταστήματα τροφίμων

Σχολιάζοντας γενικά τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται είπε: «Υπάρχει ζήτημα και ατομικής και συλλογικής ευθύνης στο ζήτημα των συναθροίσεων. Δεν μπορεί να υπάρχει ένα περιπολικό έξω από έναν χώρο που γίνονται εκδηλώσεις και συναθροίσεις.

Ευθύνη έχουμε και ο καθένας ξεχωριστά όταν συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις ειδικά κάποιες που είναι χαοτικές από πλευράς κόσμου, αλλά συμμετοχή έχουν και αυτοί που τις διοργανώνουν αυτές τις συναθροίσεις. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν τη δουλειά τους και δίνουμε έμφαση ιδίως σε περιοχές που έχουν έντονα επιδημιολογικά φορτία. Ο σχεδιασμός γίνεται εβδομάδα- εβδομάδα. Κάθε εβδομάδα γίνονται περίπου 1000 τεστ περίπου στοχευμένα στις 8 περιοχές με τα μεγαλύτερα επιδημιολογικά φορτία και που αφορούν στους εργαζόμενους ειδικά στον τομέα είτε του τουρισμού είτε της εστίασης».

Για τα beach bar και το αν εξετάζεται το κλείσιμό τους ή η απαγόρευση των beach party, είπε:

«Παρακολουθούμε προσεκτικά όλες τις προτάσεις είτε είναι σε επίπεδο επιτροπής εμπειρογνωμόνων είτε είναι σε προσωπικό επίπεδο, όπως ο κάθε καθηγητής που έχει τη δική του άποψη. Όλες μας οι αποφάσεις όμως βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα και κορυφώνονται βήμα βήμα.

Σήμερα πήραμε απόφαση για την εφαρμογή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για συγκεκριμένες κατηγορίες. Προφανώς και μας ανησυχούν τα κρούσματα που υπάρχουν, αλλά είναι πλήρως διαχειρίσιμα. Έχουμε πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει σε κάθε γωνιά της χώρας.

Συζητάμε για τα πάντα και για τα «ορθάδικα» και για τις εκκλησίες. Οι αποφάσεις όμως λαμβάνονται με βάση πολύ συγκεκριμένα δεδομένα. Άρα, όταν θα χρειαστεί να πάρουμε τις αποφάσεις, σημαίνει ότι θα έχουμε εξαντλήσει κάθε άλλο μέσο για να μπορέσουμε να πάμε στο επόμενο βήμα. κάθε μέρα, επιδημιολογικά παρατηρούμε τα πάντα σε κάθε περιοχή».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χρήση μάσκας: Πού είναι υποχρεωτική από σήμερα (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.