ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χρυσή» πληρώνουν τη βενζίνη οι Έλληνες με τα «ψίχουλα» του fuel pass – Πολύ πιο φθηνή στις γειτονικές χώρες

Πρωταθλητισμό στην ακρίβεια καυσίμων κάνει η Ελλάδα, έχοντας την πιο ακριβή βενζίνη σε Ευρώπη και γειτονικές χώρες!
«Χρυσή» πληρώνουν τη βενζίνη οι Έλληνες με τα «ψίχουλα» του fuel pass – Πολύ πιο φθηνή στις γειτονικές χώρες

Ακρίβεια – Βενζίνη: Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με ένα μέτρο – κοροϊδία που υποτίθεται πως ενισχύει τους πολίτες απέναντι στην ακρίβεια των καυσίμων, η μεγάλη διεθνής εικόνα δείχνει το μέγεθος της κερδοσκοπίας που παρατηρείται στη χώρα μας σε σχέση με άλλα γειτονικά κράτη

Την ώρα που η βενζίνη στην Ελλάδα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, και φτάνει να ξεπερνά τα 2,2 ευρώ το λίτρο, σε άλλες χώρες οι τιμές είναι από λίγο έως πάρα πολύ χαμηλότερες.

Ενδεικτικά, στη Γερμανία (με κατώτατο μισθό στα 1.621 ευρώ) η μέση τιμή βενζίνης ανά λίτρο είναι 2,004. Στη Πορτογαλία βρίσκεται στα 1,915 ευρώ / λίτρο. Στη Βουλγαρία βρίσκεται στα 1,433 ευρώ / λίτρο. Στα Σκόπια βρίσκεται στα 1,433 ευρώ / λίτρο. Στην Τουρκία η μέση τιμή είναι στα 1,283 ευρώ / λίτρο.

Επομένως η χώρα μας, διεξάγει πορεία… πρωταθλητισμού στην ακρίβεια και το χειρότερο είναι πως η κυβέρνηση συνεχίζει να παραμένει θεατής αυτής της κατάστασης. Δεν επιβάλλει πλαφόν στα καύσιμα, αρνείται πεισματικά να μειώσει τον ΕΦΚ, και μοιράζει «παντεσπάνι» στον χειμαζόμενο λαό, με τον εμπαιγμό των 13 ευρώ/ μήνα του Fuel Pass.

Λογικό και επόμενο είναι να αναρωτιέται ο πολίτης, αν οι υπόλοιπες χώρες έχουν κάποιο… «μαγικό ραβδί» που κάνει τα καύσιμα φθηνότερα ή αν απλά έχουν σοβαρές κυβερνήσεις που δεν αφήνουν τους πολίτες τους στο έλεος των «πιράνχας» της ενεργειακής αγοράς.

Παράλληλα, η αισχροκέρδεια, τα καρτέλ καυσίμων και η λαθρεμπορία έχουν δημιουργήσει ένα ομιχλώδες και δύσοσμο τοπίο στον χώρο της εμπορίας καυσίμων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη σημερινή επίθεση με καλάσνικοφ (!) στο βενζινάδικο του προέδρου του Σωματείου Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», ο οποίος ισχυρίστηκε πως πίσω από την επίθεση κρύβονται κυκλώματα λαθρεμπορίας!

«Μπορεί να φτάσουμε ως και τα 3 ευρώ / λίτρο»!

Πάνω στο σοβαρό πρόβλημα της ακρίβειας των καυσίμων, η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτα Καλαποθαράκου μίλησε στο MEGΑ και τόνισε πως «η αισχροκέρδεια και στα καύσιμα καλά κρατεί, και δε γίνονται έλεγχοι. Πρέπει να γίνει παρέμβαση της κυβέρνησης ως προς τον ειδικό φόρο κατανάλωσης», ενώ πρόσθεσε ότι «Αν δε λειτουργήσουν οι εποπτικές αρχές, μπορεί να φτάσουμε και στα 3 ευρώ (!) το λίτρο».

Δυστυχώς το μόνο που έχει να αντιτείνει ως τώρα η κυβέρνηση σαν απάντηση στην οικονομική αιμορραγία των πολιτών, είναι τα εκβιαστικά διλήμματα του Γιάννη Οικονόμου που έφτασε μέχρι σημείου να υποστηρίζει πως αν μειωθεί ο ΕΦΚ, θα κοπούν κονδύλια από την Υγεία, την Παιδεία και την ασφάλεια των πολιτών!

Τώρα το πώς γίνεται, ακόμα και φτωχότερες οικονομίες από την Ελλάδα, να έχουν πολύ χαμηλότερες τιμές βενζίνης χωρίς να επηρεάζονται τα βασικά κονδύλια τους για Υγεία και Παιδεία, είναι μάλλον ένας… «γρίφος».

Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια της βενζίνης η Ελλάδα.

 

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Δημοσκόπηση MRB: «Εφιάλτης» στο Μαξίμου η δυναμική Καρυστιανού – Το 31,8% θα την ψήφιζε – Πρώτη η Κωνσταντοπούλου σε δημοτικότητα αρχηγών

Δημοσκόπηση MRB: «Εφιάλτης» στο Μαξίμου η δυναμική Καρυστιανού – Το 31,8% θα την ψήφιζε – Πρώτη η Κωνσταντοπούλου σε δημοτικότητα αρχηγών

Σε «game changer» εξελίσσεται η εκλογική απήχηση της Μαρίας Καρυστιανού - Οργή, φόβος και παραίτηση τα κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών

Κοινωνία
Κοινωνία: Αιχμηρά καρφιά Σαλβίνι προς τη «συμμαχία των προθύμων»: «Εδώ Χίτλερ και Ναπολέων δεν έφτασαν στη Μόσχα, θα φτάσει ο Μερτς και ο Μακρόν;»

Αιχμηρά καρφιά Σαλβίνι προς τη «συμμαχία των προθύμων»: «Εδώ Χίτλερ και Ναπολέων δεν έφτασαν στη Μόσχα, θα φτάσει ο Μερτς και ο Μακρόν;»

Ο Ματέο Σαλβίνι χαρακτήρισε «απίθανη» την επίθεση των Ρώσων στην Ευρώπη και είπε ότι ο πραγματικός κίνδυνος είναι ο «ισλαμικός φανατισμός»

Κοινωνία
Κοινωνία: TikTok: Ελληνίδα ψωνίζει στα Κανάρια νησιά και παθαίνει σοκ με τη διαφορά από Ελλάδα – «3 λίτρα ελαιόλαδο με 11 ευρώ»

TikTok: Ελληνίδα ψωνίζει στα Κανάρια νησιά και παθαίνει σοκ με τη διαφορά από Ελλάδα – «3 λίτρα ελαιόλαδο με 11 ευρώ»

Μισό κιλό χοιρινές μπριζόλες με 3,19 ευρώ - Οργή προκαλούν οι ακραίες διαφορές τιμών με την πανάκριβη Ελλάδα

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση ALCO: Οι 8 στους 10 στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών – Το 56% θέλει εκλογές εντός του 2026

Δημοσκόπηση ALCO: Οι 8 στους 10 στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών – Το 56% θέλει εκλογές εντός του 2026

Κατά 80% οι πολίτες αποδοκιμάζουν το έργο της κυβέρνησης και υποστηρίζουν ότι δεν κατανοεί τις ανάγκες του λαού

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Το ύπουλο δηλητήριο του Netflix στα παιδιά: 41% των «κατάλληλων» σειρών είναι γεμάτες με woke μηνύματα!

Το ύπουλο δηλητήριο του Netflix στα παιδιά: 41% των «κατάλληλων» σειρών είναι γεμάτες με woke μηνύματα!

Έρευνα - σοκ ενός συντηρητικού οργανισμού στις ΗΠΑ εντόπισε 326 σειρές να επιχειρούν πλύση εγκεφάλου με άμεσο ή έμμεσο τρόπο!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σοκ προκαλούν τα αυξανόμενα περιστατικά βίας μεταξύ κοριτσιών – 16χρονη μαχαίρωσε 14χρονη σε σχολείο της Κυψέλης!

Σοκ προκαλούν τα αυξανόμενα περιστατικά βίας μεταξύ κοριτσιών – 16χρονη μαχαίρωσε 14χρονη σε σχολείο της Κυψέλης!

Συνελήφθη η 16χρονη - Το τραύμα του θύματος ευτυχώς ήταν επιφανειακό - Φρίκη προκαλούν τα συνεχόμενα περιστατικά με ανήλικες δράστριες

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση GPO: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ κορυφαίο πολιτικό γεγονός του 2025 – Στηρίζουν αγρότες και μπλόκα οι πολίτες

Δημοσκόπηση GPO: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ κορυφαίο πολιτικό γεγονός του 2025 – Στηρίζουν αγρότες και μπλόκα οι πολίτες

Το ξεσκέπασμα των σκανδάλων και οι λαϊκές κινητοποιήσεις απασχολούν περισσότερο τον κόσμο - Στα «αζήτητα» η εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroυp

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Μας καλούν να πανηγυρίσουμε για τον ψηφιακό «τσάρο» που θέλει να μας κάνει αριθμούς και φέρνει το τέλος των μετρητών; - Έλεος!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ραγδαίες εξελίξεις με τη σύλληψη του αγροτοσυνδικαλιστή Μύρωνα Χιλετζάκη – Ο Αυγενάκης τον εκθείαζε ως υπόδειγμα ηθικής

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ραγδαίες εξελίξεις με τη σύλληψη του αγροτοσυνδικαλιστή Μύρωνα Χιλετζάκη – Ο Αυγενάκης τον εκθείαζε ως υπόδειγμα ηθικής

Ο Μύρωνας Χιλετζάκης έκανε και δημόσιες παρεμβάσεις το 2020 για να μη φύγει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βορίδης

Κοινωνία