ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρηστικές οδηγίες για τα sms και τις φόρμες για τις μετακινήσεις σας (vid)

Ο Γ.Γ. του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αντώνης Τζωρτζακάκης εξηγεί τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθεί κάποιος για τις μετακινήσεις του.
Χρηστικές οδηγίες για τα sms και τις φόρμες για τις μετακινήσεις σας (vid)

H κυβέρνηση επέβαλλε απαγόρευση μετακινήσεων από το πρωί τις 23ης Δευτέρας ως και τις 6 Απριλίου κι έτσι προκειμένου να μετακινηθούμε για συγκεκριμένους λόγους και κατόπιν σχετικής άδειας που θα λαμβάνουμε.

Όπως εξήγησε και ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μέσω της ιστοσελίδας forma.gov.gr θα μπορεί κανείς να βρει τους δύο τύπος εγγράφων, τον Τύπο Α που αφορά τις μετακινήσεις εργαζομένων και τον Τύπο Β για τις άλλες αιτίες μετακίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαγόρευση κυκλοφορίας: 18 σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις για την ισχύ του μέτρου

Τρεις είναι οι τρόποι για την συμπλήρωση της φόρμας, για μετακίνηση που δεν αφορά στην εργασία.

-Ο πρώτος είναι να κατεβάσει ο πολίτης την φόρμα από την ιστοσελίδα και να την συμπληρώσει πριν από κάθε του μετακίνηση.

-Ο δεύτερος είναι σε ένα λευκό χαρτί να γράψει μια δήλωση με αυτά τα στοιχεία και το ονοματεπώνυμο.

-Τρίτος, με ένα μήνυμα SMS στο 13033 όπου γράφει κανείς έναν από του 6 αριθμούς που αντιστοιχούν στην αιτία μετακίνησης. Ο πολίτης μπορεί να αποστείλει μήνυμα στον αριθμό αυτό, γράφοντας τον κατάλληλο αριθμό, αφήνοντας κενό και συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό και τη διεύθυνση κατοικίας του.

Από εκεί και πέρα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αντώνης Τζωρτζακάκης δίνει αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται στο εξής.

Αναλυτικά οι πληροφορίες για τις μετακινήσεις

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χρηστικές οδηγίες για τα sms και τις φόρμες για τις μετακινήσεις σας (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.